Реал и Барселона ће поставити макете навијача на трибине, а навијање и хук пуштаће ди-џејеви

МАДРИД/БАРСЕЛОНА – Шпански фудбалски клубови Реал из Мадрида и Барселона из Барселоне одлучили су да нешто предузму због играња пред празним трибинама, па су се досетили да на трибине поставе макете навијача у бојама клуба и почну пуштање навијања са озвучења.

Камп Ноу ће ускоро врвети од макета навијача и хучати као у најбоље дане (фото: Јутјуб скриншут)

Флорентино Перез, председник Реал Мадрида објаснио је да ће се са разгласа пуштати снимци са ранијих утакмица са навијачким песмама, скандирањима, бубњевима, зурлама, звиждуцима.

– Биће ту и радовање головима, хук након промашене стопостотне шансе, звиждање судији за недосуђени пенал за нас или противничком играчу за фолирање, као што то стално раде они из Барселоне, и све друго што чини фудбалску игру занимљивијом. Такође, на трибинама ће бити постављене макете навијача како би се боље дочарала атмосфера, а и да се играчи не би збунили кад чују звук, а не виде никога. И још једном морам да кажем да смо се ми из Реала први овога сетили – казао је Перез.

Председник Барселоне Ђозеп Марија Бартомеу категорички је одбацио тврдње да је ова идеја потекла од Реала.

– Ми у Барселони смо осмислили цео план како да повратимо онај жар код играча, а онда су из Реала преписали то од нас и кренули да реализују то исто. Дуго смо расправљали како да превазиђемо ситуацију са недостатком публике, и дошли до ових решења. И осим радовања, певања, звиждања и бубњева, спремили смо чак и праву посластицу, наиме, биће и звукова петарди, па и понеки топовски удар. Петарде су забрањене за бацање, али нико није забранио њихов звук – истакао је Бертомеу.

Међутим, комплексност навијања на једној утакмици, да у правом тренутку буде пуштен прави звук, натерала је поменуте клубове да ступе у преговоре за најпознатијим светским ди џејевима, а имена се засад држе утајности. Истовремено, поручене су десетине хиљада макета навијача које ће се ускоро наћи на трибинама.

Шпански фудбалски савез је већ реаговао и по свему судећи и гостујуће екипе ће моћи да организују навијање, односно постављање својих макета навијача на делу трибина, као и да организују своје ди џејеве за пуштање навијања и хука трибина. С тим што ће гостујуће екипе имати право на озвучење са мање децибела.

Како се цела ова идеја чини добром, верујемо да ће и наши клубови, Црвена звезда и Партизан, ускоро кренути њиховим стопама. Очекују се преговори са Ди Џеј Стојаном и Ди Џеј Крмком.

Аутор: Вук Жабац

Мењају се правила кошарке: Играчи ће носити рукавице, а лопта ће бити коцкаста

Прочитајте и ове екслузивне вести:

У недостатку спортских дешавања Арена спорт мења има у Корона спорт
Ђоковић размишља у којој земљи да се затекне ако наступи обавезна вакцинација, како би играо што више турнира
Играчи Цедевите нису приметили да нема публике на трибинама због короне
Ником није јасно зашто новинари пишу да Лука Јовић игра за Реал, кад не игра
Марија Шарапова објавила да је окончала тениску каријеру пре четири године

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *