Radoš Bajić i ekipa

Радош Бајић предложио РТС-у да емитује две епизоде “Равне Горе” недељно како би убрзали радњу

Radoš Bajić i ekipa

Редитељ објашњава глумцима да треба да говоре полако и праве велике драмске паузе

БЕОГРАД – Редитељ серије “Равна Гора” Радош Бајић презадовољан је квантитетом овог остварења које ће се кроз пар деценија испоставити да је било култно. Он је ипак, прихватио и добронамерне критике да је радња спора као пуж који је посекао стопало.

Бајић је, наиме, из тих разлога предложио Радио телевизији Србије да уместо једне епизоде недељно, приказује две, како би радња серије добила на темпу. 

– Рекао сам да слободно могу да убрзају емитовање епизода на две, па и три, пет или десет наставака недељно, јер ми можемо наштанцовати онолико епизода колико је то потребно. Уместо одговора, питали су ме да ли хоћу да отворе још један програм РТС-а само за “Равну Гору”. Пристао сам, мада не знам зашто ми је неко из моје екипе рекао да је то питање било иронично – збуњен је Бајић. 

Он је признао да радња серије јесте мало спора, али напомиње да се у Другом светском рату ствари нису одвијале баш тако брзо како неки мисле. 

– Могао сам ја целу серију да стрпам у две епизоде, али то онда није серија, него дугометражни филм од сат и по времена. А нама је била потребна серија како бисмо што пре квантитативно достигли  бројност епизода “Отписаних”, “Балкан експреса”, “Идемо даље” и других који величају комунистички покрет отпора – закључио је он.

Бајић је објаснио да је дужина серије битна ради поштовања закона о изједначавању права партизана и четника. 

– О комунистима као главним херојима снимљени су небројени филмови и серије, а о четницима у тој улози ништа. Осим тога, кроз квантитет се стиже и до квалитета – приметио је Бајић.

Он је најавио и да ће у паузи снимања серије бити екранизовано и неколико дугометражних четничких филмова под називом “Равна Гора 1”, “Равна Гора 2”, “Равна Гора 3” и тако даље, све док не буду достигнуте бројке филмова из серијала “Ратови звезда”, “Роки” и “Полицијска академија”. 

 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *