Радоњић збуњен

Радоњића збунила тактика Вујошевића са 5 играча Партизана на терену

Радоњић збуњен

Најбољи тренер АБА лиге био је поставио стратегију за игру 5 на 3

БЕОГРАД – Партизан је вратио брејк Црвеној звезди и изједначио на 1:1 у финалу плеј офа првенства Србије у кошарци, понајвише захваљујући луцидној замисли свог тренера Душка Вујошевића да на терен изведе чак петорицу играча.

Дејан Радоњић, тренер црвено-белих признаје да га је та тактика у старту меча збунила и да је зато Партизан дошао до високе предности коју Звезда после није могла да сустигне.

– Мислио сам да ће Партизан играти са три играча на терену као што је то урадио на прошлом сусрету када смо успјели да их савладамо. Био сам спремио и одличну стратегију за такав сусрет. Међутим, за мене је било потпуно изненађење када сам видио да је Дуле извео петорицу играча на терен. Нисам сигуран да ли је то по правилима, али то ће рећи судијска комисија – казао је званично најбољи тренер Јадранске лиге.

Први стратег Звезде био је још више изненађен што су Партизанови играчи могли да се мењају онима са клупе. 

– Уопште сам поглед на пуну клупу Партизана био је психолошки притисак који моји играчи нису успјели да издрже. Измјене које је правио Партизан још су више повећале несигурност мојих играча у нападу и одбрани. Једноставно, нисмо се снашли у игри 5 на 5. Нисам сигуран да ли има смисла да уопште играмо сљедећи сусрет ако Партизан настави да игра са петорицом на терену – рекао је Радоњић. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *