gol Šefika

Раднички окривио грбав терен за пораз од Звезде у финалу ватерполо купа (ВИДЕО)

gol Šefika

Није сасвим сигурно да ли је била избочина или рупа на терену, али гол није био фер

БЕОГРАД – Ватерполисти Радничког су за пораз од Црвене звезде у финалу Купа Србије окривили грбав терен на пливалишту Ташмајдан, због којег је лопта незгодно одскочила у последњој секунди и преварила голмана екипе из Крагујевца за коначних 12:11.

Тренер Радничког Дејан Јововић огорчен је неспортским потезом голмана Звезде Дениса Шефика који је са свог гола намерно гађао избочину на терену како би савладао супарничког чувара мреже Здравка Радића. 

– Неки кажу да је у питању рупа, неки грба, али све у свему, сви су јасно видели како је лопта изненада одскочила тик испред нашег голмана и прошла му кроз уши. Срамота је да за једно финале организатор није нашао за сходно да поравна базен! Целу утакмицу смо имали проблема са неравним тереном, који је више погодовао играчима Звезде јер је ово за њих практично домаће пливалиште. И поред тога смо се сјајно држали до самог краја и да није било тог неспортског гола Шефика, сигуран сам да бисмо на петерце однели победу – поручио је Јововић.

Голман Звезде Денис Шефик, међутим, тврди да није намерно гађао избочину на води.

– Хтео сам само да бацим лопту што даље од гола Звезде како би отклонио опасност да ми је у последњим секундама неко отме из руку и угура у гол. Не знам ни сам како је завршила у голу на супротној страни. Могуће да је на том месту где је одскочила неко просуо уље у воду, па је склизнула преко руку мог колеге – извињавао се Шефик. 

Ипак, Раднички је најавио да ће уложити приговор на регуларност овог гола, јер сматра да је време истекло пре него што је лопта направила последњу жабицу.  

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *