bljuzgavica

Снег се топи, радници поново у проблему како да правдају кашњења

БЕОГРАД – Талас топлог ваздуха и отапање снега нанели су велике проблеме запосленима у Србији како да правдају кашњења на посао. Путеви су рашчишћени и нема застоја у саобраћају, што је стварило невиђене невоље радницима да својим шефовима објасне закашњења.

– Редовно касним на посао и стално сам принуђен да смишљам нове изговоре пред шефовима. Кад је пао снег и завладао колапс у саобраћају, могао сам опуштено да касним. Нисам морао да смишљам никакве изговоре, јер ме нико није протеклих дана ни питао зашто касним – каже за Нашу Патку Милош из Београда, који није желео да открива презиме и где ради.

Он наводи да је протеклих недељу дана било право уживање.

– Каснио сам некад и по два-три сата, а да ми нико није то пребацивао. Штавише, лепо се наспавам свако јутро, кад устанем попијем кафицу, погледам мало јутарњи програм или ако има нешто занимљиво на Хисторију, доручкујем полако и кренем од куће бар пола сата након почетка радног времена. И онда комплетно кашњење припишем колапсу у саобраћају због снега. А шта сад, морам поново да смишљам сваки дан нове изговоре. Осим тога, како је престао минус, не могу да се легално шверцујем у градском превозу – јада се Милош.

Његова суграђанка Мира, која открива само то да је службеница, има слично искуство.

– Увек сам каснила на посао бар пола сата. Чак сам измислила да станујем у Болечу, иако живим у центру, на пет минута од фирме. Једноставно, док се нашминкам и средим, никако не успевам да стигнем на време на посао. Овај снег ми је био баш добродошао, јер нисам морала да се правдам. Оправдање је било очигледно. Сад немам појма шта ћу. Могу још једном да се вадим на бљузгавицу, да ме је камион испрскао, па да сам морала да се вратим кући да се пресвучем, али то је то – каже Мира.

– Искрено се надам да ће снег поново почети да пада и да ће поново бити колапса који ће потрајати – додаје она.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *