GSP-Skenderbegova

Путници траже назад паре од ГСП-а јер нису знали да не морају имати карту

GSP-Skenderbegova

ГСП: Плаћање карте за време снежних сметова није било обавезно, али је било дозвољено

БЕОГРАД – Велики број незадовољних путника ГСП Београд појавио се данас у седишту овог предузећа у Скендербеговој улици тражећи назад паре за карте које су плаћали ових дана. Ово је уследило након одлуке градоначелника Београда Драгана Ђиласа да контролори не избацују путнике који немају карте, све док траје снежно невреме.

– Тражим да ми ГСП врати 288 динара. Два дана нисам знао за овакву одлуку Града и сваки пут бих уредно откуцао свој бус плус картицу и остајао краћи за 72 динара. Зашто бих плаћао нешто што је бесплатно – пита у изјави за Нашу Патку Петар Стојић, радник у пекари.

– У ГСП су ми рекли да нису криви што медији нису у већој мери пренели да се карте не морају плаћати док не прођу ове временске неприлике. Ипак, мислим да се они праве луди и да су могли да искључе бус плус уређаје за откуцавање карата. Уосталом, није ми јасно зашто контролори и даље улазе у превоз и траже карте на увид. Вероватно да би нас застрашивали да ипак платимо карту – уверен је Петар.

Сличан је случај и уличног свирача Младена Узелца.

– Обично се шверцујем у градском, а последњих дана, пред овај снег, било је толико контроле, да сам морао стално да излазим из буса и чекам други. Буквално по пет-шест пута те салете на једној линији. Кад је почела ова мећава, рекох, шта ћу, морам да платим, боље него да ме избаци контрола па да чекам други или пртим снег по овој цичи зими. Купио сам бус плус картицу са кредитом од 500 динара, искористио три вожње, а онда сазнао да нисам ни морао да плаћам – јада се Узелац, који тражи повраћај укупно 540 динара, колико кошта неперсонализована папирната картица заједно са купљеним кредитом.

А студент Правног факултета Милан Мијушковић, чији је случај нешто другачији, одлучио је да тужи ГСП за повраћај новца.

– Користим редовно месечну маркицу и сматрам да није фер да ми који плаћамо вожњу унапред за цео месец, плаћамо и у оне дане када се други возе џабе. Тражио сам да ми за сваки дан у децембру у којем се не плаћа карта због снега, врате по једну тридесетједнину цене месечне карте или да ми за толико умање цену карте за наредни месец. ГСП је одбио обе опције. Принуђен сам да тужбом остварим своја права – рекао је огорчени Милан за Нашу Патку.

А ГСП је још једном саопштио да плаћање карте није обавезно до краја снежних непогода, али да ће се “толерисати уколико је на добровољној основи”.

“Што се тиче контролора, они морају да раде и у дане када се карте не плаћају, јер треба да зараде своје плате”, саопштено је из овог јавног предузећа.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *