Путин Вучић популарност

Путин достигао Вучићеву популарност

Путин Вучић популарност

Председник Русије признаје да ће на глобалном нивоу ипак остати у сенци лидера СНС

МОСКВА – Руски председник Владимир Путин, према резултатима најновијих истраживања, достигао је популарност какву у Русији ужива први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, јавља телевизија Раша тудеј.

Путин по први пут у последње две године има рејтинг 67,8 одсто, чиме се управо изједначио са српским вицепремијером, када је у питању територија Руске Федерације. 

Очекује се да ће председник Русије успети да бар на тренутак надмаши Вучићев резултат, како криза у Украјини и на Криму буде одмицала, али сам Путин се не нада да ће сличну популарност постићи и на глобалном нивоу.

– Већ ми је велика част што сам у Русији популаран колико и Вучић, али не, на светском нивоу, ту заиста не могу да се такмичим са њим – признао је Путин  у изјави за Раша тудеј своју немоћ у том сегменту. 

Вучић је и даље неприкосновен у Србији, где ужива подршку 115 одсто грађана. 

Што се осталих земаља света тиче, први човек Српске напредне странке у Украјини има подршку 82,4 процента становништва, у САД 64,1 посто, што је далеко више од председника Барака Обаме, а у Европској унији 73 одсто. У Уједињеним Арапским Емиратима су последње анкете показале да је Вучић имао вртоглав раст рејтинга последњих месеци и да је управо постигао резултат од 102,7 процента подршке, што је за читав проценат више од шеика Мухамеда бин Заједа. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *