Олизаћете шерпе: Рецепт за кување народа “а ла напредњон”

Данас ћемо говорити о рецепту кувања народа на српски начин, или како стоји назив рецепта “сербињон à ла напрèдњон”. Шеф кухиње који ће нам представити овај пикантни гурмански специјалитет биће чувени француски народни кувар Алек-Сан де Напредњак, чији је ово оригинални рецепт, а у припремању ће му асистирати и састојке му додавати његов италијански колега и најбољи ученик Анаборно Абичи.

Српски лонац на напредни начин или на француском “serbignon à la naprèdgnon” (фото: НП/pixabay.com, Јутјуб скриншутс)

Ово јело нећете наћи ни у једном уставу… Пардон, пардон, ни у једном кувару. Зато, сладокусци, пажљиво обратите пажњу, јер ово је рецепт после кога ћете заиста омастити брке.

Састојци:

7.000.000 домицилних грађана Србије

400.000 гастарбајтера

50 милиона маски

100 милиона рукавица

1.000.000 тестова

пар хиљада респиратора

мигранти и 5Г антене по вољи, што више то боље

1 италијански сценарио

Време кувања:

3-4 месеца

Припрема:

Опрати руке и ставити лонац са водом на ринглу да се лагано загрева. Народ припремити тако да буде неприпремљен, како би главни састојак био растресит и опуштен. Посолити воду са мало изборних активности, а онда, док је вода још млака, нагло убацити народ у лонац и појачати ватру.

Одмах заљутити јело папреним казнама и кувати на ванредно јакој ватри у затвореном суду. Водити рачуна да је лонац добро поклопљен да се састојци из карантина не би разлетели напоље.

Мешати народ док се не распадне на стотине, па на педесетине, а касније на грумуљице од највише два, евентуално пет спојених комада. Зачинити јело сецканим кинеским тестовима типа “вухан”, додати маске, рукавице и понеки респиратор.

Непрестано доливати уље на ватру, посебно приликом додавања соса од гастарбајтера. Три четвртине количине гастарбајтера додати одједном, при самом почетку кувања, а остатак пропржити засебно у тигању и постепено додавати кашичицом у врло малим количинама у каснијим фазама спремања. Овај састојак даће извесну дозу горчине јелу.

Забиберити јело доступним количинама оријенталног зачина од миграната, то је тај чувени “арабеска д’исил” зачин. Такође, ситно исцекати 5Г антене и додати у мешавину.  Ова два састојка наизменично додавати преко ноћи и полицијског часа и све то непрестано мешати.

Одржавати љутину јела запршком сталних конференција и обраћања, са обавезним додатком италијанског сценарија. Након сваког додавања ових састојака увек опрати руке.

Кад јело прокључа, скинути поклопац и лагано смањивати ватру. Народ је већ скуван, али крчкати га на тихој ватри до дана избора. На дан избора можете га кусати и уживати.

Послужење:

Сервирати на сребрном послужавнику председнику, влади и гостима из ЕУ и Кине. Воила.

Најбоље конзумирати док је вруће, али се може подгрејати и бакљама.

Аутор: Розалија Ћук

Постављена апликација “Конвертитор” за прелазак у СНС

Прочитајте и ово већ сада:

Радник зоо врта поједен јер није држао социјалну дистанцу са крокодилом (ФОТО)
Шизофреничар отерао гласове у глави како не би кршио забрану окупљања
Новинар одушевљен како му је испао наслов овог чланка

 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *