Čiča Draža

Процес рехабилитације Драже у застоју док суд не види шта ће се десити у “Равној Гори”

Čiča Draža

Заступници рехабилитације тражили да се не чека, већ да суд испита Радоша Бајића шта ће се десити

БЕОГРАД – Виши суд у Београду одредио је данас застој судског поступка у процесу за рехабилитацију четничког команданта Драгољуба Драже Михаиловића, док поступајући судија не види шта ће се десити у серији “Равна Гора”.

Застој су затражили припадници АВНОЈА, Централног комитета КПЈ и Антифашистичког покрета Србије, правдајући то чињеницом да би круцијални докази могли бити предочени у овој серији редитеља и сценаристе Радоша Бајића.

“У досадашем току серије, већ се догодило једно клање, а уверени смо да ће их бити више”, навели су авнојевци. 

Суд је оценио овај захтев оправданим и одредио застој од 45 дана са могућношћу даљег продужења, иако се правни заступник четничког команданта професор Оливер Антић побунио против такве одлуке. 

– Нема потребе да чекамо завршетак серије, јер сви су изгледи да ће она потрајати 50-60 година и да ће осигурати вишедеценијски посао династији Бајић. Зато предлажем да се уместо тога пред суд изведе Радош Бајић и да га унакрсно испитамо шта је написао у сценарију и шта још планира да напише и сними – казао је Антић, напоменувши да није познато ни да ли ће се серија икада завршити

Суд је саопштио да ће размотрити овај предлог, али је затражио да Дражина одбрана прецизира писменим поднеском да ли би Бајић био позван у својству сведока или судског вештака.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *