profesorica

Проблематична професорица, која се измакла кад ју је ученик гађао мобилним, пребачена у другу школу

profesorica

Родитељи инсистирају да школа промени понашање

БЕОГРАД – Ученик Пете и по београдске гимназије Ц. Д. наставио је да похађа школу у другом полугодишту иако се његова разредна измакла када ју је гађао мобилним телефоном измакла, па ју је промашио и разбио телефон о таблу. 

Догађај се збио у децембру, пред крај полугођа, а његови другови кажу да је ученик тада морао да објашњава родитељима зашто је разбио скупоцени андроид. 

– Он се правдао да је разредна била толико дрска да се измакла у страну, па зато њено тело није ублажило лет телефона, који би пао потом са висине од неких метар и 20, што се дешавало сто пута, па се није разбио. Међутим, како се разредна померила, телефон је свом силином звекнуо у таблу, а његови делови су се расули по поду. Зато је и повикао: “Проклета гадуро, због тебе сам разбио телефон” – прича један од његових другова, који објашњава да је ученик Ц. Д. гађао разредну јер га је свакодневно нервирао њен пискав глас.  

Дечакови родитељи су били бесни и одмах затражили да због понашања разредног старешине њихов син промени школу. 

Ипак, директор школе Мане Чепрња обећао је да ће гимназија платити штету и замолио родитеље да не исписују сина. Он је понудио да се пронађе компромисно решење те да проблемитчну професорицу пребаце у друго одељење, или чак другу школу, а да доведу нову разредну и другу професорку информатике за његово одељење. Родитељи су пристали на ово друго решење, под условом да школа промени понашање, а исто тако да промени и друго наставно особље које буде нервирално њиховог сина. 

– Тако је, обећали смо да се више нећемо склањати ако нас ученик Ц. Д. буде гађао телефоном, књигом, столицом, компјутером или ормаром. Дакле то важи за све професоре, па и мене лично, а важиће и за спремачице, домара и дежурног полицајца испред школе – казао је директор Чепрња. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *