Tijanic RTS

Преварен и Тијанић, преплатио рачун за струју, а вишак отишао на ТВ претплату!

Tijanic RTS

Зашто бих давао 600 динара за РТС, кад имам 100 канала за хиљаду динара, пита Тијанић

БЕОГРАД – Директор РТС-а Александар Тијанић придружио се протестима преварених грађана, који су због грешке „ЕПС снабдевања“ и „Електродистрибуције Београд“ преплатили јулске и августовске рачуне за струју, па им је вишак пара пребачен за ТВ претплату.

– Ово је невиђени скандал и безобразлук! Код куће строго водим рачуна о сваком потрошеном динару, а рачун за струју увек платим на време због оних пет одсто попуста које ЕПС даје редовним платишама. Сваки пут уплатим тачно у динар и нема шансе да ми иједан динар оде на ТВ претплату! То сам урадио и прошли пут, немајући појма да ће део тог новца отићи за РТС – изјавио је данас огорчени Тијанић који је на шалтерима ЕДБ-а чекао ред да уложи рекламацију.

Он је казао да ће затражити повраћај свог новца који је отишао за ТВ претплату.

– Лепо су рекли да ће преплаћени новац да буде урачунат у наредни рачун за струју. Уместо тога, тај новац је отишао за телевизију чију претплату не намеравам да плаћам и коју чак и не гледам – истакао је директор РТС-а.

Тијанић је нагласио да је ТВ претплата превисока за џеп просечног грађанина.

– Цена два канала РТС-а је 500 динара месечно, а са порезом 600 динара. Нека хвала. Имам кући кабловску телевизију, и за основни пакет од 66 канала, међу којима су и РТС-ови, плаћам свега 1.025 динара. Осим тога, имам потпуно бесплатно 35 Пинкових канала – објаснио је Тијанић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *