krstic kais

Након изјаве Лазара Крстића о стезању каиша, каишари подигли цене бушења нових рупа

krstic kais

Финансијски Тесла дошао на револуционарну идеју какве се нико није сетио већ годину дана

БЕОГРАД – Само дан након изјаве Лазара Крстића, министра финансија у најави, да се морамо спремити на стезање каиша, произвођачи каишева и трговци овом робом удвостручили су цене бушења нових рупа на овом делу одеће који држи панталоне да не спадну.

Цене су у просеку повећане са 50 на 100 динара, али како је најављено, када нове “непопуларне мере” ступе на снагу, цене ће наставити да расту.

– Знамо да је подизање цена бушења каиша непопуларна мера, али са повећаним обимом посла какав се очекује, то је једини начин да опстанемо, али и да одговоримо захтевима тржишта. Свакако да је грађанима јефтиније да пробуше нову рупу на каишу, него да купе нове панталоне или нови, краћи каиш – рекао је самостални занатлија Миле Сарач, произвођач каишева, опасача и ременова.

А да ће мера стезања каиша имати и позитивне ефекте на запошљавање, најављује трговац овом робом Драган Опутаревић.

– Већ смо дали оглас преко Инфостуда у којем тражимо новог радника који би радио само бушење каишева. Иначе, имамо одређених проблема са добављачима да им објаснимо да нам убудуће неће требати у продаји дужи каишеви, већ само краћи – казао је Опутаревић који држи тезгу на “бувљој пијаци” на Новом Београду.

А грађани Србије већ се жале да немају више куд да стежу каишеве, осим око врата.

– Већ ми је читав каиш у рупицама. Некада сам га стезао на првој рупи, а сада га двапут провучем кроз све гајке на панталонама. Чак и каиш на сату сам бушио неколико пута – јада се Марјан Петронијевић, електроинсталатер из Младеновца. 

Стана Петричевић, домаћица са Миријева, каже да ће бушење нових рупа погодити буџет њене породице. 

– Свака рупа коштаће нас три хлеба типа “Сава”, а има нас шесторо у породици, па ви видите колики је то издатак – рекла је она.

Иначе, финансијски Тесла Лазар Крстић, дошао је до револуционарних идеја. Он је рекао да Србија треба да спроведе “непопуларне мере” што је синтагма које се нико од политичара није сетио више од три месеца, док израз “стезање каиша” није био у политичкој употреби чак више од годину дана.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *