pavle cosic pracka vucic

Полиција приводи све који су лајковали статус Павла Ћосића, фејсбук атентатора

pavle cosic pracka vucic

Опасан и наоружан, сатиричар Павле Ћосић намерио се на вицепремијера

БЕОГРАД – Полиција је широм Србије започела хапшења лица која су препозната да су лајковала фејсбук статус сатиричара Павла Ћосића у којем је „наручио“ атентат на вицепремијера Александра Вучића. Они су приведени због сумње да су „саучесници у организованом злочиначком подухвату“.

Према званичним подацима, досад је приведено и испитано 128 чланова Демократске странке, 46 чланова Либерално демократске партије, 15 из Лиге социјалдемократа Војводине, четворо из Демократске странке Србије, један из Покрета „Српске Двери“, 813 чланова Српске радикалне странке, 18 из Покрета „Наши“ и један Мирослав Мишковић.

Како је саопштено из Управе полиције, органи унутрашњих послова приводе све који су притиснули дугме „свиђа ми се“ или на енглеском „like“ испод поменутог статуса.

„Полицији посао отежава то што је осумњичени Ћосић релативно брзо обрисао статус јер је схватио да је грешком понудио 10.000 уместо 10 евра пре и после извршења кривичног дела. На тај начин је и уклонио доказе, тако да морамо да приводимо на основу изјава сведока. Сви који су приведени, пуштени су након информативног разговора, али ће полиција у сарадњи са безбедносним службама наставити да прати њихове `лајк` активности на Фејсбуку“, саопштено је из полицијске управе.

Даље се истиче да акција није завршена и да посебан проблем представљају они који су Ћосићев статус лајковали из иностранства.

„Уколико сами не дођу да буду приведени и саслушани, затражићемо њихову екстрадицију и изручење нашој земљи путем међународне правне помоћи“, истиче се у полицијском саопштењу.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *