Petar II Petrovic Njegos

Полиција поднела кривичне пријаве против 39 фејсбук профила због претњи учесницима Прајда

Petar II Petrovic Njegos

Статусом "Удри за крст за образ јуначки", Петровић се одао ком забрањеном покрету припада

БЕОГРАД – МУП Србије поднео је 17 кривичних пријава против укупно 39 ултрадесничарских фејсбук профила који су на својим статусима и коментарима изнели шокантне претње учесницима планиране, па отказане Параде поносе 28. септембра у Београду.

Нови начелник београдске полиције Веселин Милић рекао је тим поводом да су међу осумњиченима профили: Драже Михајловића, Павла Ђуришића, Гаврила Принципа, Драгутина Димитријевића, Ивана Косанчића, Бошка Југовића, Душана Немањића, Стефана Лазаревића, Жељка Ражнатовића, Петра ИИ Петровића, те Драгана Марковића Палме (фан клуб) и многи други.

– Ради се на лоцирању поменутих лица, а посао полицији отежава што су на сликама многи од њих маскирани металним кацигама које им покривају лица, или се крију иза лажних брада и бркова. Зато позивамо грађане који их познају или препознају, да одмах пријаве полицији како бисмо их привели правди – рекао је Милић.

Он је казао да су поменуте особе биле најгласнији заговорници насиља над припадницима ЛГБТ популације, а навео је као пример профил Петра Петровића.

– Осумњичени Петар ИИ Петровић, не знам зашто двапут И, је дан пред заказану Параду поставио статус на свој фејсбук профил: “Зла чинити од зла се бранећи, ту злочинства није никаквога”, чиме оправдава злочин. Потом је написао: “Не бојим се од вражјега кота, нека га је ка на гори листа, но се бојим од зла домаћега”, чиме већ алудира на учеснике Прајда. На крају он отворено позива на насиље речима: “Удри за крст, за образ јуначки, хулитеље Христова имена да крстимо водом, али крвљу”. Указао бих на речи “хулитељи Христовог имена” чиме јасно одређује на кога мисли, на шта је пре неколико дана указао и министар полиције Ивица Дачић, а, будући да се помињу “крст” и “образ”, очигледно је да је ово лице активиста клеро-фашистичке организације “Образ” која је забрањена одлуком Уставног суда Србије – закључио је Милић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *