Фергусон нереди

Полицајац који је убио црног тинејџера у САД: “Тај манго је био прилично оштар”

Фергусон нереди

Доказ о невиности полицајца биће чуван у фрижидеру док се не заврше протести црне популације

СЕНТ ЛУИС – Бели полицајац који је испалио пет метака у црног тинејџера у предграђу Сент Луиса, Фергусону, због чега су избили нереди у Мисурију, изјавио је да је морао да реагује јер је тамнопути младић држао оштар комад манга у руци. 

Он каже да је довикнуо младићу да се преда, али је овај реаговао тако што је извукао ово опако оружје.

– Видео сам када је потегао кришку манга, спретно исечену и прилично добро наоштрену. Морао сам да пуцам у самоодбрани – објаснио је он.

На питање зашто је испалио пет метака, он се правда да му се пиштољ заглавио.

– Испразнио бих цео шаржер да га докусурим, али се шести метак заглавио у цеви. Ухватила ме паника након тога, морам да признам, али сам одахнуо кад сам видео да је већ мртав и да му је манго испао из руке. За сваки случај шутнуо сам манго што даље од тела. Имао сам луду срећу јер са тим проклетим црњама никад се не зна – казао је полицајац. 

А форензичари ФБИ потврдили су да је манго био “оштар као жилет”, те да тиме падају у воду тврдње протестаната да младић није био наоружан. Како је наведено, доказ ће бити чуван у фрижидеру код кафе куварице окружног суда, све до тренутка кад бели јавни тужилац званично саопшти да се радило о самоодбрани, а то значи кад се смире нереди. Манго ће потом бити дегустиран.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *