Појачана музика на фонтани на Славији да се не би чули зли језици… А ево шта говоре:

БЕОГРАД – Трагом вести да је на фонтани на Славији појачана музика и да се пушта само химна Боже правде да се не би чули зли језици, већ да би људи пролазили у ставу мирно, и само са речима химне на уснама, екипа Наше Патке пошла је до кружног тока Славија да се уверимо има ли заиста злих језика и шта причају.

Фонтана Славија покушала да заглуши зле језике, али они се ипак чују (фото: Јутјуб скриншут)

И заиста, упркос снази музике, ослушкивањем и прислушкивањеим уверили смо се да чак и у оваквој ситуацији, када је ванредно ср… стање, када вирус хара уздуж и попреко земље, док се председник бори као мунгос за живот сваког човека у Србији, и док химна свира, а вода тече у бојама српске заставе, дакле, уверили смо се да, чак и тада, зли језици заиста постоје.

Иако од гласне музике и хука фонтане нисмо могли да разазнамо баш све, најчешће смо чули реч: “пуч, пуч, пуч, пуч, пуч”, па онда нешто као: “парламент размашћен или развлашћен” (нејасно, али вероватно размашћен), потом “војска”, “дуге цеви”, “полицијски час”… Затим следе неповезане речи попут: “једино парламент”, “овлашћен”, “уведе”, “ванредно стање”, па онда речи: “противуставно уведено”, па затим: “само парламент”, “може да”, “смањи права грађана”, “не влада, не председник”.

Све ово делује јако неповезано, и јако тешко разумљиво, али чини нам се да неки грађани неблагонаклоно гледају на начин како су уведене мере.

Поред ових, зли језици помињу и друге, теме, попут градских. Па смо успели да разазнамо и ово: “удаљеност”, “два метра”, “минимум”, “због короне”, “она будала”, “градски превоз”, “преполовљен”, “у бусу”, “као сардине”, “Весић“.

Дакле, опет све делује тако неповезано, а посебно су збуњујуће речи попут “она будала” и “Весић”.

Ту су и неке друге приче, потпуно неактуелне, али помињу се речи као: “Комерцијална банка”, “продата”, “поклоњена”, “у јеку епидемије”, “па онда ванредно стање”, “ванредно заташкавање”, “мали”, “велики лопов”.

На крају додајмо још једну нејасну неповезану целину која се тиче корона миграната… пардон, колона миграната који транзитирају кроз Србију и све више остају, али и домаћих коро… колона миграната који се ненадано баш сад враћају у земљу. Разазнали смо: “гастарбајтери”, “враћају”, “гранични прелази”, “затворени”, “решење”, “преко ливаде”, “као сви”, “мигранти”.

Дакле, уверили смо се да злих језика има и зато то треба угушити што пре, пре него што ухвате корона… овај, корена. Јер гласине, говоркања и зли језици шире се брже од сваког вируса. Војска је ту, полиција је ту, па удрите, приводите, хапсите, само пазите… Да вам се не закашљу у лице.

Аутори: Панургије Чичамичић, Давид Штрбац

Вучић предложио да се због корона вируса откаже гласање и СНС прогласи за победника избора

Никако не пропустите:

Не знате математику или сте признали Косово? У број заражених короном Влада не убраја оне са Косова и Метохије
Влада апеловала на грађане да не праве залихе мачје хране јер ће је бити довољно
Београђанин добио корону испред апотеке чекајући у реду за маске
ДРАМАТИЧНО! Старлета нема шта да једе након одлуке да се затворе ресторани: “Умрећу од глади!”
Лопови забринути за егзистенцију, траже помоћ Владе: Број џепарења опао због страха од короне. И провалници у проблему јер су људи стално кући

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *