ПЛАНЕТА ЈЕ НА НОГАМА! Српски научници открили начин да ОДМАХ продуже људски живот на 300 година! Ево како

ВИНЧА – Српски научници из Института “Винча” открили су начин да се просечан животни век човека продужи са 70-75 година на 200 или чак 300 година живота!

Научници са нуклеарног инснтитута Винча дошли до епохалног открића које даје наду људском роду (фото: pixabay.com)

До овог епохалног открића дошли су након дуготрајног и мукотрпног истраживања праћеног многобројним експериментима у лабораторијским условима, а решење проблема је показало да су најгенијалније ствари уједно и најједноставније.

– Након великог броја покушаја и погрешака са експерименталним кунићима, мишевима и пацовима, дошли смо до генијалног решења. Наиме, потребно је урадити реформу календара, и то на тај начин да година траје четири месеца. Или, зашто да не, можда чак и три – смело је открио професор др Ђуро Масловарић, водећи научник тима који се бави старењем.

Како је рекао, са годином која траје четири месеца живот би трајао 210-225 година у просеку, а са тромесечном годином подигао би се до готово 300 година.

– Они дуговечнији живели би невероватних 400 година, па и дуже – рекао је др Масловарић, додавши да би се у том случају рођендани славили свака три месеца.

Он је рекао да постоје спорења да ли узети тромесечну или четворомесечну годину.

– Лично сам присталица да се узме година која траје три месеца, јер би се она природно поклапала са годишњим добима, а и дуже би се живело. Мада и овде постоје размимоилажења да ли да се поклапа са годишњим добима или са рачуноводственим кварталима, па би се по томе могла назвати и квартална година – објашњава др Масловарић.

Он је казао да су број и називи месеци техничке природе, „па се у реформисаном, конвертибилном календару и они могу изменити“.

– Месеце можемо поделити на половине или трећине, па би онда реформисана  година трајала шест месеци по 15-16 дана, или девет месеци по десетак дана. А и дани се могу реформисати, па од једног направити два, или три дана, а тај реформисани дан може се поделити на 8, 12, 36, 48, или пак на 100 сати. Исто важи и за реформу сата, минута, секунде… Али то су само детаљи који би регулисали унутрашњу поделу реформисане године, што не спречава почетак примене новог, конвертибилног календара – каже професор Масловарић.

Како је истакао, са применом новог календара може се почети одмах.

– Најбоље би било усвојити га на глобалном нивоу, али могу га почети примењивати и поједине државе, чији би грађани онда дуже живели у односу на грађане држава које га још нису усвојиле – рекао је др Масловарић.

Аутор: Панургије Чичамичић

Новинар одушевљен како му је испао наслов овог чланка

Не пропустите:

Такав геније, а ово му је промакло? Ево зашто Тесла није изумео компјутер
Кафа најчешћи узрок авионских несрећа
Помрачење Сунца из Србије било видљиво у поноћ
Месецима долазио на време на посао јер је заборавио да врати часовник уназад
Нестао Бермудски троугао
Теслина урна се сели из музеја у храм да би је неко видео
Судски патолог не може да гледа филмове са пуно насиља јер му позли кад види крв

Поделите

Један коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *