Четници на Криму

Петорица четника први на црној листи 21 званичника Крима и Русије којима је ЕУ увела санкције

Четници на Криму

Челници ЕУ у страху да нису ипак мало пренаглили па су прећутали имена четника на конференцији

БРИСЕЛ – Спољнополитички савет Европске уније увео је јуче санкције за 21 званичника Крима и Русије који су учестовали у сецесији овог полуострва од Украјине, а како сазнаје дописник Наше Патке из Брисела, прва петорица на листи су српски четници који контролишу саобраћај и кретање путника на Криму. 

На црној листи ЕУ, међу званичницима којима је забрањено путовање у земље ЕУ и располагање рачунима у европским банкама, уколико их имају, на првом месту се налази командант брзоделујућег одреда “Кнез Лазар” Братислав Живковић, затим његов заменик Милутин Малишић, а потом преостала тројица четника. 

Тек на шестом месту је премијер Крима Сергеј Аксјонов, а потом долазе и остали званичници Крима, руски политичари, генерали и адмирали војске Русије и Крима. 

– Представници ЕУ су на конференцији за штампу открили свега  12 од 21 имена којима су увели санкције, али су прећутали четнике и још неколико имена, јер желе да забашуре чињеницу да су на првих пет места четници. Чланови Савета овде су сада у великом страху да нису мало пренаглили и учинили непромишљен потез, па зато не желе да се открива комплетна листа. Они страхују од гнева четника, али се надају да њих петорица никад неће ни пожелети да кроче на територију Европске уније, јер би на граничном прелазу могли сазнати да су на црној листи и направити погром, а затим кренути право на Брисел да подаве челнике ЕУ као пилиће – открива званичник ЕУ који је желео да остане анониман.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *