Пешчаник испитује докторат Нелета Карајлића

др Неле Карајлић

Др Неле Карајлић под сумњом да је плагирао своју “Тезу о Едину Бахтићу као прапочетку космоса”

БЕОГРАД – Докторат фронтмена некадашње сарајевске групе “Забрањено пушење” Нелета Карајлића не постоји, а истовремено је лажан и обилује плагијатима, тврди сајт Пешчаник. 

Како наводи сајт, Неле Карајлић је наводно докторирао у Сокоцу са темом “Теза о Едину Бахтићу као прапочетку космоса”. 

Међутим, како наводи извор портала, један од неименованих професора са Високе школе за услужни бизнис у Сокоцу, тај докторат не постоји. 

– Нема теорије да је господин Карајлић доктор! Он је наводно докторирао на нашем универзитету с почетка или концем осамдесетих година, не зна се ни тачно, а овдје смо Универзитет отвор`ли тек 2009. године, те он никако није могао код нас докторират осим ако је путник кроз вријеме. Осим тога, његов докторат је плагијат, он је преписао дјелове теорије Великог прасца, пардон, Великог праска, потом преписао је дословце и дјелове Постања из Светог писма, односно Прве књиге Мојсијеве, не наводећ Мојсија као извор, а цитирао је и Ајнштајнову теорију релативитета без позива на извор – казао је извор. 

Неле Карајлић одбацио је као глупости причу да је плагирао непостојећи докторат. 

– Мој докторат може потврдит мој тадашњи ментор са Универзитета новопримитивистичких наука у Сокоцу Сејо Сексон, а и чланови комисије у којој су били Бранко Ђурић Ђуро и Елвис Куртовић. Нисам плагијатор, морат`ме то схватит, докторат сам зарадио поштено, али они који су га тражили нису тражили на правом мјесту – истакао је Карајлић.

Он је ипак понудио оставку на место директора Института за језик, књижевност, малу привреду и телекомуникације из Чајнича.

Аутор: Панургије Чичамичић 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *