djemba

Партизан ради на остаривању екипе, стигао и Ђемба

djemba

Након Милана Обрадовића (36) ново појачање већ виђено у млађаном Ђемба-Ђемби (32)

БЕОГРАД – Чувени камерунски репрезентативац Ђемба Ђемба Ерик (32)постаће највероватније нови члан Већа стараца фудбалског клуба Партизан.

Чувена народна изрека: „Ум царује, снага траву ваља“, нашла је плодно тле на чувеном стадиону ЈНА, па се тако и ФК Партизан одлучио да уложи у старост мудрост, пре него у младост лудост. 

Ову шокантнофантну информацију открио нам је Мурга пајсер, чувени београдски мангуп на четири точка, који је једини из породице црно-белих дочекао Ђембу на аеродрому Никола Тесла. Он га је својим таксијем спровео најкраћим путем преко Галенике, Земуна, Батајнице, конструкције кинеског моста, Борче, Овче, Крњаче, Карабурме, Вишњице, преко Лешћа, Миријева, Коњарника, Медаковића, Браће Јерковића, Кумодража, Трошарине, Бањице, ВМА, Дедиња и најзад, сјурећи се поред КБЦ Драгиша Мишовић“, оставио 50 јарди дуг траг кочења до испред капије стадиона ЈНА.

Током вожње Ерик Ђемба-Ђемба питао је Мургу на сваких 200 метараЂе мба ти мене ово возиш?“криомице погледујући на укључену ГПС навигацију на свом мобилном.

Мурга му је само `ладно одговорио: Тебра, не брини, кућа частимислећи наравно на чика Ђуру фризуру, чувеног колекционара државних пара и некадашњег колегу по истакнутој фирми на возилу.

По доласку испред јужне трибине, Мурга је у знак поштовања према свом вољеном клубу направио шест полицајки“ тј. кругова од гумених трагова, чиме је симболично алудирао на шест узастопних титула Партизана.

Испред стадиона Ђембу је дочекала кафе куварица Гара уз традиционални дочек уз погачу и со у традиционалној српској црно-белој ношњи.

Гара је Ђемби пружила погачу и со и представила се: Ја сам Гара, а хау ду ју нејм?“ Онда је Ерик извадио банану, али је није појео и постао Бананамен, већ јој је понудио представљајући се: Ђем ба?

Затечена Гара, одговорила је из волеја, рекавши да је Ђура наредио штедњу и да нема џема, већ да их држи на лебу и соли већ годинама због кризе финансијских резултата.

Ерик је наставио: Ђемба, Ђемба“, а Гара њему на то одговара: Ма шта си болан навалио, нема џема. Ајд, зваћу сад економа да видим да није остао један кремић из Деда Мразовог џака што је донео за Нову Годину унуцима Саше Илића. Па да ми пошаље да ти намажем на парче погаче.

Ђемба се радосно осмехнуо и изјавио како је Партизан клуб великог срца и како се нада да ће његово искуство играња у Манчестер Јунајтеду и Камеруну бити од непроцењивог значаја за фудбалске аналитичаре у Камеруну, а да ће у дресу Партизана дати немерљив допринос у саветима за превијање, лежање, симулирање и агресивни наступ према судији чему су га научили енглески ментори.

Да ли ће Ђем ба, Ђем ба постати нова посластица Парног ваљка, питање је које заокупља све сладокусце најважније споредне ствари, а одговор се крије у надолазећој плими сулудог ишчекивања.

 

За Нашу Патку из кафане “Мортус пијано за Партизан навијамо“ подно јужне трибине Угљеша Чађеновић Црно-Бели

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *