novosadski sajam zaposljavanja

Отпуштено 30 Новосађана током трајања Сајма запошљавања у том граду

novosadski sajam zaposljavanja

Газде виделе на ТВ екранима своје раднике како траже други посао

НОВИ САД – Тридесет отпуштених радника биланс је тек одржаног Сајма запошљавања у новосадском Спенсу. Сви они добили су отказе када су их актуелни послодавци видели на Сајму који су организовали Национална служба запошљавања и градска управа.

– Дошао сам да нађем нови посао јер сам био незадовољан старим. Нисам се усуђивао да сам дам отказ јер издржавам жену и троје деце. Међутим, газда ме је видео у прилогу РТВ Војводине и моментално сам добио отказ на старом послу иако нови нисам нашао – очајан је трговац Драгиша Млинар.

Слично је прошао и пекар Милинко Месић кога је дојучерашњи газда отпустио пошто га је видео на телевизији како предаје своју биографију конкурентској пекари.

 Још док сам био на сајму позвао ме је телефоном и рекао ми да могу слободно да останем на том штанду – рекао је Месић за Канал 9.

Душан Марјановић из новосадске филијале Националне службе за запошљавање каже да је током сајма више од 70 људи научило како се пише пословна биографија што и јесте основни циљ Сајма.

 Није важно колико је људи добило отказе, јер су сви они научили како се пише биографија и како треба да се понашају на разговору за посао. То и јесте смисао ових сајмова. Зар су очекивали да ће стварно наћи посао на Сајму? – збуњен је Марјановић. 

Он ипак каже да ће због притужби отпуштених радника наредни сајам бити организован другачије.

– Већ смо остварили контакт са Народним позориштем које ће нам за следећи сајам запошљавања позајмити велики број перика, лажних бркова, маски и костима како би запослени могли да се осигурају да их послодавци не препознају – најављује Марјановић. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *