У називу Кине крије се објашњење зашто све пандемије долазе из те земље

Птичји грип, свињски грип, САРС, МЕРС, корона вирус, све те модерне болести прво су се запатиле негде у Кини, па онда проширили по целом свету и сви се питају зашто је то тако. Међутим, стари народи су знали да се то дешавало и у прошлости, па се то одразило и на имену земље.

Назив Кина произишао је из глагола “кинути” (фото: Јутјуб снизшот)

Наиме, Стари Срби су врло добро знали о бројним болестима које су још у давно доба долазиле са Далеког истока, из земље у којој живи болешљив народ, па су из тога разлога тој земљи и дали име Кина. Тај назив долази од српског глагола “кинути”, јер се кијањем и кашљањем управо и преноси болест. Тако се, кад дође нека нова заразна болест, код Старих Срба говорило: “Неко је тамо кинуо”, и тако је за тамо где је неко кинуо настао израз Кина, а њен становник, онај који је кинуо, прозван је Кинез.

Касније су Енглези то извитоперили, погрешно читајући италијански препис имена Кина, који је Марко Поло записао као “China”, па су Енглези то изговарали као “Чајна”. Али ни ово није далеко од истине, јер су заправо због великог броја болести Кинези временом почели да пију велике количине чајева и да гаје биљку чај, па је то постала “Земља чаја”, “Чајна земља”, или само Чајна.

Кинези су тако стекли имунитет, и како се појави нека нова болест, они то брзо реше чајевима, па су од болешљивог народа постали здрава нација. Међутим, у модерно време брзог протока људи и роба, дешава се да се нова болест прошири на остатак света пре него што се Кинези излече чајевима. Некада болест пренесу птице, некад пошиљка Алиекспреса у којој је спакована супа од слепог миша, а некад је преносе и људи који лете тамо-вамо. И онда остатак света снађе проблем, док вируса у Кини више и нема.

Али, Кинези љубоморно чувају своја традиционална знања о чајевима, а за остатак света припремају јефтину вакцину.

Аутор: Панургије Чичамичић

Србија претекла Мордор по броју “Ватреног ока”

Чик прочитајте и ово:

Вакцина против короне одбија тестирање из страха од заразе
Кинези панично беже назад у Кину да им неко не би пренео корону
Радник зоо врта поједен јер није држао социјалну дистанцу са крокодилом (ФОТО)
У 5Г опреми, пристиглој као помоћ из Кине, пронађени и респиратор и маска
Индијски полицајац заразио пендреком 500 људи
Врањанац замолио Вучића да наредни авион са помоћи из Кине понесе и његову маску за телефон која је заглавила код Алиекспреса
Теоретичар досељавања Словена поручио Новаку: “Мајсторе, држи се ти вакцина” (ВИДЕО)
Помрачење Сунца из Србије било видљиво у поноћ

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *