bankomati

Организована банда краде банкомате тешке по 600 kg ради продаје у старо гвожђе

bankomati

Под присмотром ће бити сви откупљивачи старог жељеза у околини Бање Луке

БАЊА ЛУКА – Банда која краде банкомате из банака по Босни и Херцеговини, па их потом продаје у старо гвожђе, поново је ударила.

Након Добоја, Скендер-Вакуфа и Омарске, овога пута је на мети напада био главни град Републике Српске. За само неколико минута вјешти разбојници су извалили банкомат Рајфајзен банке из излога робне куће “Боска” у центру Бање Луке и одвукли га аутомобилом у непознатом правцу.

Ова група дјелује од 2009. године, али полиција још није успјела да им уђе у траг. Ипак, овога пута, полиција је дошла до снимка сигурносне камере која је забиљежила како двојица маскираних рмпалија изваљују банкомат из бетона и бацају га у стражњи дио кола, док је возач за то вријеме испијао пиву.

Извор из бањолучке полиције казао је за дописништво Наше Патке да је, судећи по њиховој тјелесној снази, зацијело ријеч о Херцеговцима. 

– Несумњиво је да се ради о изузетно интелигентним разбојницима који успјевају да заварају траг полицији селећи се из града у град. Ипак, запазили смо да су, у свим овим градовима гдје су се дешавале крађе, откупљивачи старог жељеза и бакра непосредно након крађа напуштали не само град, него и земљу, и упућивали се по правилу на егзотичне локације. Није нам још јасно због чега, али вјероватно да ту има нечег – казао је наш извор који је додао да ће наредних дана бити под присмотром сви откупљивачи старог гвожђа у околини.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *