лажне секте

ОПРЕЗ: Лажне секте харају Србијом!

лажне секте

Уместо црних миса и састанака на гробљу, преваранти нуде обичне журке са опијањем

БЕОГРАД – У Србији су се појавиле лажне секте које на превару увлаче омладину у своје редове представљајући се као секте.

Оваквих организација све је више, а родитеље забрињава и то што њихову децу одвлаче од секти, нудећи им јефтину алтернативу за праве обреде и ритуале.

Жељко Матановић, студент Филолошког факултета, окрива да се једва извукао из канџи лажне секте.

– Годинама су ме лагали да је у питању права секта. Међутим, састанци су нам се сводили на кућне журке, са пуно алкохола, гласне музике и секса. Кад сам открио превару, покушао сам да се извучем из раља организације у коју сам упао, али требало ми је дуго времена. Да нисам имао подршку моје породице, родитеља, никад не бих успео. Срећом, избавио сам се из тог зла – рекао је Жељко, додавши да је сада члан Црне руже. 

– Сада редовном практикујем црне мисе и остале ритуале и искрено се надам да ћу у скорије време имати среће да на мене падне коцка за самоубиство – истакао је он.

Студенткиња хемије Младенка Павловић каже да је трагајући на интернету за одговарајућом сектом у коју би се учланила, налетела на групу превараната. 

– Контактирали су ме мејлом, нудили су тулуме на гробљу, жртвовање животиња, сатанистичке обреде, сакаћење… Била сам усхићена и очекивала сам пуно. Позвали су ме да дођем у један стан на Врачару, међутим, уместо мистицизма и клањања ђаволу, налетела сам на обичну журку са пуно алкохола. Све ми је било одмах сумњиво и јако сам се уплашила. Још с врата ми је упало у очи да сам једино ја дошла обучена у црно, са црном шминком на лицу, док су остали били у разним бојама. Нико осим мене није носио пентаграм око врата или пирсинг у обрви или на усни. Један дечко ми је нудио секс, али није хтео без кондома, па нисам пристала – наводи Младенка.

Она каже да сада више не верује никоме и да не зна како да препозна која секта је права, а ко су преваранти.

Сектолог Свето Антић објашњава да је све више лажних секти у Србији, али и у региону, те да су родитељи с правом забринути.

– Лажне секте варају младе људе и покушавају да их одвуку на странпутицу. Они их заводе примамљивим програмом, али без пуно правих вредности и оног чистог сатанизма каквог можете наћи у свакој стварној секти. Мислим да држава треба много више да посвети пажње борби против лажних секти и парасекташких организација како би се стало на пут овој пошасти – закључује Антић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *