ОКО СОКОЛОВО, ТЕЛО НОСОРОГОВО: “Морали смо набавити ланд ровере јер су улице у Београду разроване”

БЕОГРАД – У оквиру пројекта кажњавања бахатих возача под називом “Око соколово, тело носорогово”, комунална милиција града Београда набавила је изврсна теренска возила марке “ланд ровер дискавери”. Ова возила ће камерама постављеним на кров џипа снимати непрописно паркирана остала возила и она која нису платила паркинг.

За разроване улице шта ће друго него ланд ровер (фото: Твитер видео скриншут)

Оваква одлука изродила је многа питања зашто баш “ланд ровери” са ценом од 142.000 јура по комаду, уочи економске кризе узроковане дугорочним карантином због коронарних болести.

Неки сматрају да је потребан робустан џип како би могао да се гура са другим возилима по улицама града, када возачи покушавају да побегну, а да не плате паркинг. Или да их изудара ако су блокирали саобраћај и улуби им возило да после не могу да га региструју без поправке.

Други сматрају да се кров овога џипа заправо отвара, и да се уместо камере помаља тешки митраљез којим управља сувозач и кажњава бахате возаче тако што им за казну изрешета непрописно паркирано возило. Или паркирано на обележеном месту, ако га није платило више од 15 минута. За мање од тога иде само новчана казна, а за више и решетање возила. А и возача, ако покуша да побегне.

Међутим, заменик градоначелника Београда лично одагнао је све сумње, и објаснио овај необичан симбиотички однос џипа и камере.

Он је појаснио да је то морао да буде баш “ланд ровер” јер су путеви по Београду разровани и не може се нормално проћи одређеним деловима града.

– Стање на улицама је јако лоше и не може се свуда проћи нормално тамо неким пунтом или шкодом фелицијом. А како ћете да покажете ауторитет ако не можете ни да прођете неким деловима града, а да вам због рупа и грбавог пута, не отпадају радкапне и други делови аута. Па смејали би нам се као што се већ смеју полицији – приметио је Весић

Како је рекао, из тог разлога је било неопходно  набавити најбоља теренска возила, а то је, сви ће се сложити, “ланд ровер”.

– Добро, има и “лада нива”, али Остоја их није имао на лагеру, а и не изгледају тако репрезентативно. И имају слабу уградњу. То јест, превише су јефтине и не може се показати снага и бахатост државе – објаснио је први човек Београда.

Он је навео да ће овај систем решити проблем ћоравих контролора паркинга који морају пешке да обилазе и ручно пишу казне.

– Систем “Око соколово, теле носорогово” ради то много ефикасније, тако да контролори то неће морати више да раде. Заправо, они неће морати уопште више да раде – казао је Весић.

Аутор: Панургије Чичамичић

Весић: Време је показало да нам је за Београд на води неопходна гондола. Штавише, гондоле

Прочитајте и ово ако смете:

Весић пресложио коцке на свом оделу
Весић: Возачима ће бити омогућено да изађу између 17:00 и 21:00 само да препаркирају кола у другу зону
Весићу дата висока функција у Београду да би га склонили из Звезде
Кризни штаб формирао Кризни штаб за одбрану Кризног штаба
Активисти СНС пописују своје гласаче како би први примили ковид-19 вакцину
Након полицијских коња и паса, Вучић ангажује и слонове за разбијање протеста

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *