Sveti Sava i dileri

Објављивањем слика лазаревачких дилера грађани ометају истрагу и одмажу примање мита

Sveti Sava i dileri

Слике дилера (горе) ометају полицију у претварању да узимају мито с циљем да дођу до великих зверки

ЛАЗАРЕВАЦ – Удружење грађана „Свети Сава“ из Лазаревца, које је објавило на Фејсбуку слике и „радне биографије“ свих дилера дроге у том граду, на најпрљавији начин се умешало у борбу против наркоманије, сазнаје Наша Патка из извора блиских лазаревачкој полицији.

Инспектори су добили велики број притужби дилера на активности ове фантомске организације, која је најпре плакатима и лецима, а потом и објављивањем “црне књиге” на фејсбук профилу открила ко су све дилери у том граду. Поднете су и кривичне пријаве због кривичног дела угрожавања безбедности локалних растурача дроге објављивањем њихових имена и презимена, фотографија, адреса и бројева телефона.

– Чланови Удружења “Свети Сава” неодговорним објављивањем такозване “црне књиге” ометају истрагу против трговаца дрогом. Знате, није нам циљ да ухапсимо ситне растураче који продају дрогу лазаревачкој деци по школама и обдаништима. Нама је битно да дођемо до крупних риба. А за то је потребно стрпљење. Очекујемо за неких 40 до 50 година да ће уследити једна таква свеобухватна акција – казао је наш извор.

Он је упозорио да овакво неодговорно понашање појединаца може довести до повлачења дилера из тог града.

– И ко ће онда продавати дрогу деци? Хоћу рећи, како ћемо ми моћи да пратимо контакте криминалаца и спроводимо истрагу ако продаја наркотика потпуно утихне? Притом, у овим организованим групама препродаваца дроге већ имамо инфилтриране наше људе, инспекторе који се претварају да узимају новац од дилера како би их штитили, па чак и заједно са њима продају дрогу деци како би стекли поверење и на крају дошли до крупних играча. И зар све то треба да падне у воду? – резигнирано је упитао саговорник нашег портала.

Он је казао да су и дилери слободни грађани све до тренутка док не буду осуђени, па ће полиција из тог разлога морати да се позабави онима који им угрожавају безбедност.

– Овде није реч о томе да се одмаже само нама из полиције. Ту су и јавни тужиоци и судије који се такође љуте због оваквог пренагљивања, јер су и они свесни важности да те људе након евентуалног хапшења треба или пустити на слободу или осудити на краћу казну, како би се касније могло доћи до великих трговаца. Па не могу грађани да узимају ствари у своје руке! Зато ћемо спровести опсежну истрагу о томе ко стоји иза Удружења. А већ имамо оперативне податке да је у питању извесни Растко Немањић, који се крије иза псеудонима Свети Сава – открио је извор. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *