Новосађанин се затекао на улици у 20:00 часова и “замрзао у покрету” да не би кршио забрану кретања

НОВИ САД – Новосађанин Пера Симендин укочио се синоћ у покрету на улицама Новог Сада у близини Петроварадинске тврђаве, тачно у 20 часова, 00 минута и 00 секунди. Њега је полицијски час затекао на улици, а како није стигао да се на време врати кући, он се “замрзао у покрету” да не би прекршио забрану кретања, сазнаје НП портал.

Пера је обуставио сваку кретњу тачно у 20:00 часова, а потом наставио ход у 05:00  (фото: unsplash.com)

Након петнаестак минута пришла му је патрола полиције видевши га како непомично стоји на десној нози, док му лева виси у ваздуху, нагнут унапред, и са десном руком истуреном напред, а левом позади. Не усуђујући се да му траже личну карту, да им случајно не пренесе вирус, и не приближавајући му се да се не закашље у њих, питали су га зашто глуми статуу, и шта тражи на улицама града током полицијског часа.

– Не окрећући главу и једва померајући усне одговорио нам је да је покушао да ухвати такси до куће, али га није било, па је навио сат да звони кад наступи полицијски час, и тог тренутка се укочио. Рекао нам је да ће у том положају остати до јутра у 05.00 часова – открива полицајац који је био у патроли.

Како нису смели да му се примичу, а он је одбио да извади личну карту и покаже им је из даљине, јер би морао да се помера, тражили су му да издиктира своје податке, па су проверили његов идентитет код колега у станици.

– Расправљали смо шта да радимо, да ли да га оставимо, или да зовемо специјалце у скафандерима да га хапсе, али преовладало је мишљење да он не крши полицијски час док год се не креће. Рекли смо му: “Добро, ми сад идемо, али само ли се помериш пре 05.00 сати ујутро, бићеш ухапшен и процесуиран”. За сваки случај смо сликали његов положај тела. Међутим, проверавали смо га на сваких 15 минута, пола сата, и није се померио ни за милиметар, што смо документовали новим фотографијама. Чак смо негде у зору довели и једног снукер судију, али и он је рекао да се човек није померио ни за јоту, иако му је лева нога све време била у паду – испричао нам је наш извор из полиције, додавши да је тачно у 05.00 човек одједном наставио да корача и отишао.

Он је такође казао да се срећом човек није укочио прелазећи улицу, јер би га можда и прегазило неко од возила хитних служби.

– Морали бисмо да поставимо троугао испред њега док не стигну специјалци у скафандерима да га пренесу на тротоар – рекао је наш саговорник.

Наш портал је успео да дође до Пере Симендина, који нам је потврдио речено, рекавши да само стајање није толико тешко.

– Стајати на десној нози девет сати није проблем. Могао бих без проблема и 12 сати, на колико ће, како чујем продужити полицијски час. На левој бих могао само седам-осам сати, јер сам имао повреду кад сам шутнуо неку стару ципелу поред улаза у моју зграду на Лиману. А у ципели је била билијарска кугла, тврда као олово. Можда зато што је прављена од олова. Тако да је права срећа што ме онај секунд у ком је наступио полицијски час у 20:00 сати, затекао на десној, а не на левој нози – казао је Пера.

Он је навео да је највећи проблем био то што све то време није могао да се почеше.

– А могу вам рећи да су ме више пута јако сврбели нос и леђа. Леђа чак толико да сам пожелео да ме полицајци изударају пендрецима по њима, али они нису имали милости и нису ме ни пипнули. Да не кажем колико ми се кијало јер ми је улична светиљка стално бљештала у лице. А и један пас луталица ми је запишкио ногу – открива Пера.

Пошто смо му предложили да исто уради и кад полицијски час буде трајао 12 сати, па да се то званично забележи од Гиниса, рекао је да то није ништа, јер се његов другар Миле Јоковић из Краљева пре неколико дана укочио у лету прескачући зидине на Магличу. Он нам је послао и фотографију тог тренутка који је трајао такође девет сати.

Миле је провео 9 сати у ваздуху, јер га је полицијски час пресекао приликом обиласка Маглича (фото: pixabay.com)

Аутор: Панургије Чичамичић

Др Несторовић: Ово је најсмешније од свих ванредних стања у историји

Никако не пропустите и ово:

Кинези панично беже назад у Кину да им неко не би пренео корону

Појачана музика на фонтани на Славији да се не би чули зли језици… А ево шта говоре:

Вучић обећао људима осуђеним на карантин да ће их свакодневно забављати на ТВ екранима

Влада апеловала на грађане да не праве залихе мачје хране јер ће је бити довољно

ДРАМАТИЧНО! Старлета нема шта да једе након одлуке да се затворе ресторани: “Умрећу од глади!”

Лопови забринути за егзистенцију, траже помоћ Владе: Број џепарења опао због страха од короне. И провалници у проблему јер су људи стално кући

Србија гради зид на граници према Мађарској и Хрватској, да се гастарбајтери не би вратили

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *