Novak

Новак изгубио од Бердиха да би бодрио Звезду у историјском мечу са Партизаном

Novak

Да сам пре меча одлучио да изгубим, рекао бих то Виктору, да и он нешто заради

РИМ – Српски тенисер Новак Ђоковић у последњи тренутак одлучио је да изгуби меч против Томаша Бердиха, јер би у случају победе његов полуфинални меч са Рафаелом Надалом уследио у суботу, у време када се игра дерби Црвена Звезда – Партизан.

– У овом тренутку сам потребнији Звезди и морао сам да стигнем да бодрим вољени клуб. То је утакмица која ће одлучивати о титули шампиона. Након пет година, време је да Звезда слави – поручио је Ђоковић.

Он је објаснио да је све до резултата 6:2, 5:3, када је сервирао за победу, желео да добије меч, али је у паузи добио сугестију тренера да ће у том случају пропустити дерби, јер му се термин полуфинала поклапа са термином одигравања утакмице Звезда – Партизан.

– Није ми ништа друго преостало, морао сам да препустим Бердиху наредна четири гема другог сета, а потом и одлучујући, трећи сет. Стигао сам његове три меч лопте на 40:0 чисто да му покажем да сам га ја пустио, а не да ме он добио. Виктор је раније већ испао, па може да бодри Партизан, тако и ја морам да пружим подршку Звезди – рекао је Новак.

Он је нагласио да је одлуку да изгуби од Чеха донео у тренутку.

– Да сам пре почетка меча знао да ћу изгубити, рекао бих Виктору да уложи новац против мене, да и он нешто заради од тениса – казао је Новак. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *