НОВА МЕРА: И девизни пензионери мораће да плаћају порез на приход из иностранства

БЕОГРАД – Девизни пензионери мораће да плате порез на приходе из иностранства исто као и “фри ленсери” и гастарбајтери, саопштио је министар финансија Синиша Мали.

Мали: Доста је бахаћења девизних пензионера по Србији, и они да плате порез на пензије (фото: НП/pixabay.com, Јутјуб скриншут)

– Доста су се девизни пензионери извлачили. Они годинама примају високе стране пензије и још троше тај новац у Србији, правећи завист код домаћих пензионера који једва састављају крај с крајем. Зато ће страни пензионери морати да плате све оне порезе и доприносе што су дуговали, плус порез на приход. То важи и за девизне плате које су примали уназад 30 година, и за девизне пензије које сада примају – поручио је Мали.

Он је рекао да ће то важити за девизне пензионере који имају домицил у Србији или који у Србији проводе најмање 183 дана годишње, а затим се обратио свима са девизним пензијама.

– Ако имате пензију од 1.000 евра, након плаћених пореза остаће вам скоро 600 евра, а 600 евра је чак мало више од просечне плате у Србији. Па шта хоћете, имате бољу пензију него што је просечна плата, а не радите ништа, крадете богу дане, па само идете од доктора до доктора – јер вам је бесплатноо, и пипате хлеб по продавницама. Ако не желите да плаћате, тутањ из Србије, али ово што досад дугујете прво морате да исплатите. Па идите живите са 1.000 евра у Немачкој или Француској, баш да вас видим јел вам боље са 1.000 евра тамо или са 600 евра у Србији – поручио је Мали девизним пензионерима.

Аутор: Панургије Чичамичић

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *