ljusic nikolic

Николић одликовао Службени гласник јер су пуштањем решења олакшали упис ђацима

ljusic nikolic

Познавање решења је најбољи пут до дипломе, порука је коју је послао Николић

БЕОГРАД – Председник Србије и дипломирани eкономиста Томислав Николић донео је 5. августа 2013. године, Указ о додели одликовања – Сретењског ордена другог степена Јавном предузећу Службени гласник, за нарочите заслуге објављивања решења тестова за пријемни испит из српског језика и математике за средње школе у Србији.

– Ја најбоље знам да је немогуће положити испит уколико немате решења тестова. Захваљујући Службеном гласнику и томе што су дозволили да тестови оду у јавност већина средњошколаца је уписала жељене школе – рекао је Николић приликом доделе ордена Службеном гласнику.

Николић је обећао да ће препоручити да све школе и факултети штампају тестове и њихове резултате у Службеном гласнику како би се повећао проценат високо образованих људи у Србији. Николић је додао да је управо он најбољи пример да је познавање решења најбољи пут до дипломе.

А Радош Љушић, директор Службеног гласника, који је примио орден у име установе, изразио је задовољство због признања, рекавши да је то заслуга људи који раде у овом јавном предузећу. 

– Прихватамо конструктивне критике председника Србије и убудуће ћемо се боље организовати и штампати решења у самом Службеном гласнику. Овако, за први пут то је било мало хаотично, али ипак ефикасно – казао је Љушић. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *