filip vujanovic milo djukanovic

Није било лако покрасти изборе, али успјели смо

filip vujanovic milo djukanovic

Побиједили смо захваљујући самопријегорном раду активиста ДПС и Државне безбједности

ПОДГОРИЦА – Ове године уопште није било лако покрасти изборе у Црној Гори и зато је та побједа остварена са тако малом разликом. Ипак, побједи се у зубе не гледа и мој кандидат Филип Вујановић ће поново бити предсједник – рекао је данас за подгоричке Вијести премијер Црне Горе Мило Ђукановић, лидер Демократске партије социјалиста.

Он је рекао да је ове године било много више контроле него ранијих, и опозиција је била сложнија, те је ово била најтежа година за крађу избора.

– Ипак, успјели смо, захваљујући самопријегорном раду и залагању наших активиста и Државне безбједности. Захвалио бих се и Државној изборној комисији на саопштавању резултата који иду нама у прилог – казао је Ђукановић.

А Филип Вујановић, нови стари предсједник Црне Горе, оцијенио је да су ово били најузбудљивији избори досад, и да је нови мандат обезбијеђен тешком муком.

– Овако тијесна побједа још је слађа. Међутим, кад имате контролу над штампањем гласачких листића и државним резервама брашна, она не би смјела доћи у питање – казао је Вујановић.

Према увјеравањима из Државне изборне комисије, Филип Вујановић је освојио 51,21 одсто гласова, док је кандидат опозиције Миодраг Лекић  заузео високо друго мјесто са 48,79 процената.

А Европска унија је саопштила да су избори били фер и демократски, у односу на оне у Сјеверној Кореји. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *