Sneško Belić

Незапамћен злочин у Борчи: Отео Снешка Белића и држао га годину дана у замрзивачу

Sneško Belić

Било је сумњиво како се Снешко појавио већ са првим пахуљама

БЕОГРАД – Полиција је ухапсила Ведрана Петровића (43) из Борче због сумње да је пре годину дана из комшијског дворишта отео Снешка Белића којег је скоро годину дана држао у замрзивачу.

Злочин су открила деца из комшилука која су препознала прошлогодишњег Снешка и одмах обавестила родитеље који су позвали полицију.

Миљко Ђуричић (35) из чијег дворишта је Снешко нестао каже да је све време сумњао на комшију Петровића, али да полиција није имала доказе.

– У комшилуку смо сваке године имали такмичење ко ће пре да направи Снешка и увек сам побеђивао. Запрепастио сам се када сам са првим пахуљама видео да се у дворишту Петровића већ бели повећи Снешко. Знао сам да није могао тако брзо да га направи, а онда су моја деца препознала да је то наш Снешко од прошле године који нам је украден. Био је састављен од тачно две или три велике грудве снега, баш као и овај, и биле су наслагане мања на већој, тачно као и у овом случају. Чак се и ја сећам тога – каже Ђуричић.

Петровићев бранилац Раде Љубичановић, каже да је сигуран да ће његов клијент бити ослобођен јер више не постоје никакви докази против њега.

– Полиција је спорног Снешка однела у полицијску станицу где се убрзо истопио. Тужилаштво тражи вештачење шаргарепе као и два дугмета која су остала у барици, међутим јасно је да не могу да докажу ништа. Реч је о најобичнијој комшијској подметачини. Предложићу клијенту да тужи МУП јер му је непажњом полиције победнички Снешко истопљен – каже Љубичановић. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *