Доњецк Новорусија

Незадовољни српски грађевинци масовно из Русије беже у војску Новорусије

Доњецк Новорусија

Са грађевина у Москви српски радници прелазе на рушевине у Доњецку

МОСКВА/ДОЊЕЦК – Велики број Срба који су се прикључили рату у Украјини последица је катастрофалног стања у грађевинарству у Русији, пише портал Правда.

Српски грађевинци који месецима не примају плате на време у Русији, спас су потражили у ратом захваћеном Доњецку и Луганску.

 – Било је страшно јер неколико минута нисмо примили плату, а и морали смо по двојица да спавамо у истој соби. Нису нам давали миришљаве купке за купање, а били смо принуђени да на грађевини радимо и до осам сати дневно. Због тога смо одлучили да побегнемо са грађевине и спас смо потражили у Доњецку који Украјинци свакодневно бомбардују – каже Д. Б. из Руме који се пре два месеца придружио снагама Доњецке Народне Републике како би “прекратио време до повратка у Србију”.

Он каже да Срби који су побегли на исток Украјине приступају армији Новорусије углавном из досаде.

– Када смо стигли овде видели смо да је све порушено и закључили да ће бити пуно посла за нас грађевинце. Међутим како се рат није завршавао данима, а нама је било много досадно, одлучили смо да прекратимо време додатним наношењем штете зградама инфраструктуре. Изненадили смо се кад су почели да нам дају додатну храну и плате јер им уништавамо градове. Колико ће тек да нам плате да их поново обновимо – пита се српски зидар на привременом рату у иностранству.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *