Glogovac Draža

Небојша Глоговац замолио Радоша Бајића да престане да пушта успорене снимке његових сцена у улози Драже

Glogovac Draža

Редитељ одговорио да то не може да уради јер би то скратило епизоде на 25 минута

РАВНА ГОРА – Небојша Глоговац, који у серији “Равна Гора” тумачи улогу Чича Драже Михаиловића, затражио је од редитеља серије Радоша Бајића да престане да пушта његове успорене снимке у тој улози. 

Глоговац је за Нашу Патку потврдио да је ту молбу изложио Бајићу када је схватио да, гледајући ово остварење, не може да повеже почетак и крај реченице. 

– На крају реченице не могу да се сетим шта је Дража рекао у почетку, па тако не могу реченицу да повежем у смислену целину. Кад то не полази за руком мени, који сам глумио ту улогу, могу да замислим како је гледаоцима покрај малих екрана – казао је Глоговац. 

А редитељ Бајић одбацио је могућност да убрза поменуте сцене, односно да их врати у реалну брзину, јер би то пореметило концепт серије. 

– Када бих то учинио, епизоде би трајале 25-30 минута, уместо садашњих 50. Можда бих могао да додатно продужим најавну и одјавну шпицу, чиме не бисмо изгубили ништа на радњи, али тај потез не би био довољан да достигнемо потребно трајање епизоде – поручио је Бајић, додавши да је могао да убрза Дражу “само у првим епизодама, у којима се четнички командант још увек није појављивао”. 

Осим тога, он наводи да је Дража био успорен човек, што се, како каже, видело из суђења 1946. године, а што ће бити тема будућег трећег дела трилогије “Равна Гора”.

А Милослав Самарџић, главни уредник некадашњег четничког листа “Погледи” каже за наш портал да Дража јесте био успорен током суђења, али не толико колико га је представио Бајић.

– Снимци са суђења показују да је ђенерал Дража био двадесетак пута бржи од онога како га приказује Бајић. Он је заправо био толико брз да су му комунисти морали давати мескалин како би му успорили покрете и говор, иначе га пола нису разумели, а и дактилографкиња није стизала да га прати. Па Чича је био формацијски командант Брзих одреда у Априлском рату и у то време он је заправо био пар стотина пута бржи од онога како га приказује Бајић – нагласио је Самарџић. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *