Не знате математику или сте признали Косово? У број заражених короном Влада не убраја оне са Косова и Метохије

БЕОГРАД – Српска власт или је признала Косово у јеку пандемије вируса корона или не зна математику. То се огледа у томе што се у број случајева инфицираних у Србији не убрајају и они са Косова и Метохије.

Пише: Панургије Чичамичић

(фото: Наша Патка)

И тако, од самог почетка бројања заражених грађана, од прва два случајева у јужној српској покрајини, они нису урачунати у укупан збир заражених у Србији. Тако и по најновијим подацима, у Србији је инфицирано 65 људи, а у то није убројана подгрупа од 15 случајева са Косова и Метохије. Ако у групу људи из Србије није укључена подгрупа са Космета, то значи да је подгрупа уствари посебна група. Што упућује на закључак да је Србија признала Косово.

Али, не треба трчати као теле пред руду. Посебно ако је иза вас газда са корбачем. Могуће је, ипак, да се не ради о признању Косова путем короне већ нико у надлежним установама у Србији не познаје математику. Сигурно је то. Зато ћемо ми овде за њих решити ту тешку математичку заврзламу.

Дакле, за неупућене у математику:

65 + 15 = 80

Задатак јесте такмичарски, јесте компликовано за израчунавање, али вреди се помучити. Чак смо га успели решити без употребе логаритамских таблица.

Дакле, последњи извештај би био тачан када би гласио овако: “У Србији има 80 случајева инфицираних корона вирусом”.

А када би број оболелих на КиМ био непознат, извештај би требало да гласи: “У Србији има 65 случајева инфицираних корона вирусом, без података са Косова и Метохије”.

Могуће је да услед непознавања математике у српском здравству, Министарству здравља и Влади Србије, случајеве короне броје један по један, и тако долазе до укупног броја оболелих на територији коју контролишу. И тако су засад стигли до броја 65. А онда остану затечени новим случајевима са Косова и Метохије. Како сада пребројати њих, када су их у Приштини већ избројали и дали податак у укупном броју – њих 15. Да их сада српско здравство додаје један по један и броји: 66, 67, 68… итд све до 80, то би било једноставно. Узме се рачунаљка и помера једна по једна куглица. Али како сабрати 65 и 15?

Те рачунске операције, то су већ “конпликоване” радње, за то треба времена, а времена немамо у оваквој ситуацији. Па шта кад наступе нови случајеви с ове и с оне стране Мердара? А то је сваког дана. Треба ли сваког дана изводити сложене рачунске операције? И то кад цифре буду још веће и компликованије за рачунање. Ко ће све те бројке сабрати?

И зашто баш мора да буде сабирање? Сабирати бројеве је тешко, лакше је одузимати… територије.

Ако знају математику, то значи да су признали Косово. Али их је срамота признати да га признају, па онда то чине посредно, неубрајањем оболелих из покрајине.

Ма, неее… Сигурно их је срамота признати да не знају математику. Па, Боже мој, постоје експерти, стручњаци, математичари, аритметичари, ангажујте неког да сабере ове и оне.

Није срамота признати незнање, срамота је лагати, красти…. А, да, и то сте радили.

Данска званично признала: Косово је Србија

Не пропустите:

И ако датум избора буде померен, Савез за промене неће померати датум бојкота избора
Влада апеловала на грађане да не праве залихе мачје хране јер ће је бити довољно
Вучић предложио да се због корона вируса откаже гласање и СНС прогласи за победника избора
ДРАМАТИЧНО! Старлета нема шта да једе након одлуке да се затворе ресторани: “Умрећу од глади!”
Вучић обећао људима осуђеним на карантин да ће их свакодневно забављати на ТВ екранима

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *