granicni prelaz dobrakovo

Навијачи из Београда продали тегле са пчелама навијачима из Подгорице за потребе геј параде

granicni prelaz dobrakovo

Покушали да прошверцују 723 тегле са пчелама и осама, скривене испод тегли са ајваром

БИЈЕЛО ПОЉЕ – Црногорска погранична полиција спријечила је данас шверц 723 тегле са осама и пчелама за које се сумња да је требало да буду коришћене за напад на полицију и ЛГБТ заједницу током предстојеће геј параде у Подгорици.

Црногорска полиција зауставила је на граничном прелазу Добраково“тамић” регистарских таблица НА-1389-ШИ, у коме су испод тегли са ајваром биле сакривене тегле препуне пчела и оса.

– Цариницима је запало за око да се у камиону налазе двије особе од којих је једна носила навијачки шал Црвене звијезде, док је сувозач имао качкет подгоричке Будућности. Одмах је “тамић” детаљно претресен, а испод једног реда тегли пикантног ајвара пронађена је већа количина тегли са бодљикавим инсектима. У свакој од ових стаклених посуда у просјеку је било око 30 оса или пчела тако да је ријеч о покушају шверца преко 2.100 инсеката у Црну Гору – рекао је на ванредној конференцији за штампу помоћник директора Управе полиције ЦГ Никола Јањушевић.

Он је објаснио да су возач С. М. и сувозач Р. Т. задржани у притвору, а да ће против њих бити подигнута оптужница за шверц оса и припремање напада биолошким оружјем. 

– Имали смо оперативна сазнања да су навијачке групе из Црне Горе покушале да набаве осе из Србије јер их је вијест о организовању подгоричког Прајда затекла, будући да је тај догађај најприје био планиран 27, а не 20. октобра. Зато није било времена да их сами хватају, а из извјештаја српске полиције знали су да су навијачима у Србији остале велике количине неексплодираних тегли са осама. Појачали смо граничну контролу од кад су се на улицама Подгорице појавиле тегле са пчелама и осама из Србије, које су се продавале за 75 центи по комаду за пчеле и 1,2 еура за осе – објаснио је Јањушевић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *