medved jezik

Након неколико милиона покушаја људи пронашли ефикасан начин како да се одбране од медведа

medved jezik

Жил Сир открио да медведа можемо савладати једноставним повлачењем за језик

ТОРОНТО – Након више десетина хиљада година историје и неколико милиона неуспешних покушаја људи да открију начин како се одбранити од медведа ако сте слабији и голоруки, то је коначно пошло за руком Канађанину Жилу Сиру. Он је открио да све што треба урадити јесте – повући медведа за језик.

Сам Жил признаје да је до решења дошао готово случајно.

– Ни сам нисам могао да верујем да је решење било тако једноставно и да је свим мојим претходницима било буквално на дохват руке. Стотине и хиљаде генерација су покушавале пре мене да открију слабу тачку медведа, полажући у тим покушајима и своје животе и постајући храна овој животињи – казао је овај омалени Канађанин.

Он наводи да је дуго времена на свом имању у Драмонду, на истоку Канаде, вребао прилику да се сусретне са медведом, а посебан проблем причињавали су му ловочувари, јер је ова животиња заштићена законом.

– Тек ових дана, успео сам да се сретнем са медведом и окушам срећу. Кад смо се нашли очи у очи, разјапио је чељуст у покушају да ми одгризе главу и том приликом је исплазио језик. Сетио сам се како сам се као мали играо са најбољим другом, па смо знали један другог да повучемо за језик кад се неко неком исплази. То сам учинио и овог пута. Медвед је прегризао сопствени језик неколико пута, а чим сам га пустио, он је подвио реп и цвилећи побегао са попришта – испричао је храбри Жил.

Стручњаци верују да се ова техника може применити како на мрке, тако и на суре и поларне медведе, али и на гризлије.

– Ово је епохално откриће! Први пут у историји је неком пошло за руком да вештином победи медведа! Случај Блажа Грковића, који је убио ову звер голим рукама пре неколико месеци, не може се убројити у тако нешто, јер је Блажо био јачи и победио је медведа сировом снагом. Жил Сир је показао да не морате бити јак као Херцеговац, већ да медведа уз минимум вештине може да победи и мало дете – није крио одушевљење међународни експерт за медведе Гризли Адамс.

Он је похвалио Канађанина и што је поштовао закон и медведа оставио у животу.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *