Novak se plazi

Након егзибиционог меча са Надалом ИТФ седам сати тестирао Ђоковића на допинг

Novak se plazi

Новак изговара енглески одређени члан "the"

САНТЈАГО – Светска тениска асоцијација (ИТФ) поново је тестирала Новака Ђоковића на присуство забрањених супстанци у крви, а испитивање је започело одмах по завршетку јучерашњег егзибиционог меча са Рафаелом Надалом и трајало више од седам сати.

Након што је пре неколико дана Ђоковић мучен готово пет сати у време одигравања последњег меча финала Дејвис купа Србија – Чешка, ИТФ је поново тестирала Новака, како би били сигурни да његова победа против Надала у егзибиционом мечу није последица допинга.

Овога пута, волонтери Светске антидопинг агенције (ВАДА) задржали су га седам сати и 17 минута, за које време није смео да напушта просторију, нити заспи, а дисање му је било ограничено на 3-5 удаха у минути. 

– Неко би могао помислити да имамо нешто против Ђоковића, зато што се изјаснио против начина на који је ИТФ казнио Виктора Троицког, међутим то је само делимично истина. Тестирања морају да трају толико зато што су скупа… Овај, хоћу рећи обрнуто… Тестирања су скупа јер дуго трају. Каква би то била процедура да узмете за пар минута узорак урина и да то испитате? Никаква. Испало би да то могу да раде обични лекари за мале паре – рекао је један званичник ВАДА који није хтео да остане анониман, али смо му заборавили име.

Упитан да ли спортиста коме је лоше након меча, може да издржи толико дуго тестирање, рекао је да не зна, јер никад није био спортиста. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *