ivana spanovic

Најбољи српски скакач у даљ нада се да ће оборити рекорд Иване Шпановић од 6,82 m

ivana spanovic

Неки српски скакачи демотивисани су чињеницом да им је Ивана опет померила границу доскока

БЕОГРАД – Српски скакачи у даљ били су импресионирани када је Ивана Шпановић јуче на Светском првенству освојила бронзану медаљу и сопствени државни рекорд у тој дисциплини поправила на 6,82 метара, а најбољи међу њима верује да би могао да обори овај резултат.

– Заиста је импресивно видети Ивану како скаче, то нам је свима који се бавимо овом атлетском дисциплином велики подстицај да тренирамо и даље. Већ скачем знатно преко пет метара, а мислим да ћу до краја сезоне достићи магичну границу од целих шест метара. Али сигурно се нећу на томе задржати – изјавио је Стеван Момчиловић (31), најбољи српски скакач у даљ.

Како је рекао, резултат од шест метара и 82 центиметра на отвореном, са једне стране је обрадовао, а са друге стране обесхрабрио неке његове колеге. Многи су се спремали да нападају њен стари резултат од 6,78 m, али им је сада граница још померена.

– Неки већ сматрају да се Шпановићева опасно приближава граници од седам метара, што многе наше скакаче баца у депресију. Међутим, мене то ни на који начин не може демотивисати, већ управо супротно. Не желим да потцењујем Ивану, али сигуран сам да могу да скочим колико и она, па и да је “прескочим” – рекао је Момчиловић. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *