Информер Вучко Вељовић

MУП оптужио Информер да задржавањем текстова кочи хапшења

Информер Вучко Вељовић

Уредници Информера држе најаве хапшења у фиокама због чега је полиција немоћна

БЕОГРАД – Директор полиције Милорад Вељовић оптужио је дневни лист Информер да необјављивањем текстова кочи хапшења за организовани криминал и злоупотребе у јавним предузећима.

Вељовић је на конференцији за медије изнео оптужбе да уредништво Информера држи најаве хапшења у фиокама, па полиција не може да ради свој посао.

– У складу са правилима службе који су усвојени по доласку новог министра, ми не можемо да ухапсимо никог док то не буде најављено у Информеру. Међутим, бројне полицијске дојаве које смо им упутили, данима, па и месецима чекају на објављивање и због тога су нам руке везане. Ми не смемо да хапсимо, јер би хапшење без најављивања у Информеру могао да буде основ за обарање поступка – очајан је Вељовић.

Главни и одговорни уредник листа Информер Драган Ј. Вучићевић одбацио је оптужбе Вељовића и рекао да проблем није у уредницима и новинарима већ у криминалцима који су често недоступни органима медија.

– Не можемо тек тако да објављујемо непроверена полицијска саопштења. Новинарски кодекс нам налаже да ступимо у контакт са људима са списка за хапшење и затражимо и њихов коментар. Проблем је што када им кажемо зашто зовемо и да су на листи за хапшење, углавном нам кажу да ће нам се јавити, а онда нестану. Међутим професионална етика нам налаже да сачекамо њихов одговор – објашњава Вучићевић. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *