Мртвац украо гроб другом човеку

ukraden grob

Љупчо не може да схвати откуд туђ леш у његовом гробу

БОСИЛЕГРАД – Миленко Радојковић из Босилеграда, који је умро 1984. године, украо је гробно место Љупчу Иванову док је овај био одсутан из свог гроба, пише угашени лист “Зона сумрака”. 

Руку на срце, Иванов се још није уселио у свој гроб, будући да је још жив, што је Радојковић искористио да се пресели у његов. 

– Планирао сам да умрем за неки дан, и зато сам дошао да обиђем своје гробно место које сам закупио још пре пет година. Можете да замислите моје запрепашћење када сам видео да се у њега већ уселио неки мртвац – пожалио се Иванов.

Он сада не зна како да одложи смрт, када је већ све припремио, а с друге стране, ни да живи више не може.

– Тражио сам да га изнесу из мог гроба, али кажу ми да је процедура запетљана, да не могу човека тек тако да избаце на улицу. С друге стране, он сам одбија да изађе, ништа не проговара, ни полиција му чак није успела узети изјаву. Не знам шта да радим, нити да живим, нити да мрем. Просто човеку дође да се убије у таквој ситуацији – јада се он.

А гробар Благојче Димитрев каже да није ни чудо што је Миленко прешао из свог гроба у Љупчов, који је већи и лепши. 

– Oсим тога, Миленко је свој гробић морао да дели са својом женом, зла једна сорта, ни за живота је није трпео, стално му је нешто звоцала. И био је миран једно време након што се преставио и прешао у загробни живот. Све док и она није испустила душу, ако ју је уопште имала, па је сахрањена поред њега. Е, тада су опет настале невоље за њега, па је почео да бежи ноћу од ње, као за живота. Ал` ето, једне ноћи, видео празан гроб и ускочио у њега. Од тада се смирио, не лута по гробљу около, а боље је то и за нас, да нас не препада ноћу – закључује Благојче.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *