“ЕХ, ДА СМО СРБИ…”: Монтенегрини озлојеђени што не могу да навијају за Новака иако је носио зелени дрес

ПОДГОРИЦА – Чланови и симпатизери Демократске партије социјалиста огорчени су због најновије титуле Новака Ђоковића на Аустралијан опену, осме по реду. Још више су озлојеђени због тога што не могу да навијају за њега, иако је у финалу и током турнира носио зелену опрему.

Новаку замјерају што, иако је родом из Никшића, не наступа за Црну Гору, или барем Канаду као Раонић (фото: Јутјуб скриншот)

– Како да навијам за њега кад игра по заставом Ср… Срп… Срб… Ено, ни име јој не могу изговорит`… Србије, ђаво је однио – каже Монтенегрин Весо Миловић.

Он сматра да то није у реду, јер је Ђоковић поријеклом из Никшића.

– Јес` он носио он зелени дрес, попут наших рукометаша у историјској побједи над Србијом која нам је донијела високо претпосљедње мјесто у групи… Али, залуд га носи кад не смијемо навијати за њега. Није забрањено, но се не смије. Он би требао да игра под заставом Црне Горе, па да навијамо за њега, а не за Канађанина Раонића – казао је Миловић.

А Халил Муковић каже да је лијепо то што Ђоковић носи зелени дрес, “али би морао носити и зелени бајрак”.

– Новак би требало да се сјети да је Црногорац и да заигра под заставом Црне Горе, а не под српском. Лијепа је зелена боја, и зато што је то боја заставе Крста Зрнова Поповића, а и зато јер је то боја… па, боја природе. Али, сад кад је он носи, изгледа ми да ће Срби и то да нам украду као што су нам украли цркве. Ја цио живот не могу да уђем у цркву и помолим се тамо само зато што носи предзнак српска – пожалио се Халил.

Ни за Црногорца Дритона Љуцаја није разумљива одлука Ђоковића да игра под заставом Србије, умјесто под црвеном заставом.

– Ја волим само црвене заставе са орлом. Неки кажу да је љепши црни орао, неки да је љепши златни, то ти је ствар укуса. Али, да је хтио, Ђоковић је могао да бира једног од тај два. Шта би му фаљило да буде мало Ђокај? Овако, одмах ми се смући живот кад га видим – наводи Дритон.

И Мићун Божовић каже да нема смисла то што Ђоковић ради.

– Зелена тренерка, дрес, патике, па чак и знојнице, а игра за Србију, па то је чиста провокација! Чиста провокација! Брука и срамота! Ех, да смо Срби, па да навијамо за Ђоковића… Али не можемо се ми утопит` сад, кад смо хиљадама година етнички Црногорци, још од времена Римске републике, а и прије. И још од тада смо били еколошка држава и зато је зелено још отад наша боја. Још од тога доба зборимо чисти црногорски језик, и зато желим да поручим свима који разумију црногорски: “Viva vero Montenegro” – узвикнуо је Мићун.

Аутор: Блажо Водочеп

Скупштина Црне Горе поништила брак кнегиње Зорке са Петром I Карађорђевићем

Читајте још:

Надал се нада да ће освојити још неки гренд слем, а не само Ролан Гарос
ИТФ седам сати тестирао Ђоковића на допин након егзибиционог меча са Надалом
Мило побјеснио кад му је Блажо рекао да ће сину дати српско име Милутин умјесто црногорског Милутин
ДУШКО МАРКОВИЋ: Не може о Закону о вјероисповјести говорити црква која вјерује у Бога

ЕКСКЛУЗИВНО: Црна Гора напушта Балкан!

СУБНОР огорчен што неће бити наставка серије “Равна Гора”

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *