Jorgovanka MMF

ММФ подржао економске мере Владе Србије које јој је наметнуо

Jorgovanka MMF

У ММФ-у одушевљени Србијом јер није скупила храбрости да се одупре њиховим захтевима

ВАШИНГТОН – Представници Међународног монетарног фонда јавно су похвалили економске мере Владе Србије које су јој они недавно наметнули. 

Шеф београдске канцеларије Међународног монетарног фонда Даехаенг Ким каже да је Србија извршила све што је од ње затражено.

– Похваљујемо Владу Србије што није скупила храбрости да се супротстави нашим захтевима већ и даље од нас узима неповољне кредите, отпушта запослене из јавног сектора, додатно опорезује плате и припрема још један круг приватизације. Ускоро Србија неће више морати да брине за своју будућност, буахахахаха – објаснио је Ким у ексклузивној изјави за Танјуг.

У одушевљење ММФ-а радом Владе Србије уверила се и гувернер НБС Јоргованка Табаковић током посете Вашингтону.

– Нисам скоро видела такво одушевљење Србијом и такву подршку. Експертима ММФ-а су сијале очи и сваки пут су поздрављали громогласним аплаузом док сам им излагала колико ћемо људи отпустити и смањити улагања у здравство и школство. Посебно су се обрадовали замрзавању плата и пензија и укидању давања за културу – рекла је Табаковић по повратку из Вашингтона.

Она је критиковала поједине медије који манипулишу и обмањују грађане.

– Наше мере су поједини медији блиских опозицији назвали непопуларним што је гнусна лаж. У ММФ-у су те мере итекако популарне – објаснила је она.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *