miskovic odlaganje

Мишковић тражио одлагање почетка процеса за 30 година

miskovic odlaganje

Суђење не може почети у атмосфери линча будући да су га медији већ прогласили тајкуном

БЕОГРАД – Одбрана власника “Делте” Мирослава Мишковића затражила је одлагање почетка процеса за 30 година, када се очекује да ће се стећи услови да се одржи фер и правично суђење.

Како је изјавио Мишковићев адвокат Зденко Томановић у паузи припремног рочишта, одлагање је неопходно јер његовом клијенту не може почети суђење у атмосфери линча, какву су приредили медији који су Мишковића већ прогласили тајкуном.

– Проглашавање Мишковића тајкуном, што је погрдан назив за богаташа, могло би се лоше одразити на ток суђења и саму пресуду. Зато тражимо одлагање од најмање 30 година. Могао бих вам навести низ случајева када је сиромашним грађанима суђење одлагано на неодређено време из разлога правичности, али тренутно не могу да се сетим ниједног – казао је Томановић.

Он је демантовао информације да је власник “Делте” потплатио медије да пишу против њега, како би од суда могао да тражи одлагање због атмосфере линча.

– Господин Мишковић очекује да ће се за тридесетак година стишати медијска харанга против њега и да тада суђење може почети без проблема – оценио је Томановић.

Он се осврнуо и на одлуку судија Уставног суда који је оценио да је Мишковић противуставно предуго држан  у притвору.

Упитан како је Мишковићева уставна жалба дошла на ред преко реда, после само три месеца, док 13.200 људи чека по више година, те да ли је реч о уплати Канцеларији за брзе одговоре Уставног суда, како је изјавио председник Уставног суда Драгиша Слијепчевић, Томановић је одговорио да је ту дошло до мале забуне. 

– Новинари су непрецизно пренели изјаву Слијепчевића. Није та уставна жалба дошла преко реда због уплате Канцеларији за брзе одговоре, мада је постојала и та могућност и мада смо уплатили извесну донацију, већ зато што је онај што је био на реду пустио господина Мишковића испред себе – објаснио је адвокат.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *