По изласку из притвора Мишковић питао колегијум какав је то мањак од 12 милиона евра на рачуну компаније

misko ispred delte

Један од руководилаца предложио да им се губитак одбија од плате у наредном периоду

ДЕЛТА – Мирослав Мишковић, председник компаније „Делта холдинг“, запрепастио се када је видео мањак на рачуну компаније у висини од 12 милиона евра! Посебно је био непријатно нзненађен чињеницом да је мањак настао само дан пре него што је напустио притвор, а његова реакција била је више него бурна, сазнаје Блиц.

Мишковић је јуче, наиме, већ првог дана на послу након дужег одсуства, затражио од руководилаца компаније да му припреме финасијске извештаје за протекли период од седам и по месеци, а данас је на ту тему одржан колегијум. 

– На делу колегијума који је био затворен за представнике медија, он је љутито и енергично изнео своје откриће из финансијских књига да фали 12 милиона евра и да је исплата тог новца обављена само дан пре него што се вратио на посао. Почео је да виче на руководство каква је то проневера у питању и ко је одговоран за то. Нико од чланова колегијума није смео да му одговори да је реч о кауцији која је ради његовог пуштања на слободу уплаћена суду, и да ће новац бити враћен компанији уколико не буде побегао из земље. Наиме, још при повратку у фирму, Мишковић је строго забранио да се у компанији спомињу речи као „притвор“, „затвор“, „полиција“, „суд“, „оптужница“ и томе слично – наводи извор Блица.

На крају је газда „Делте“ ауторитативним тоном упитао шефове компаније како мисле да врате овај новац.

– Један од чланова колегијума је усплахирено предложио да свим запосленима, па и руководству, буду смањене плате док се дуг не отплати, што су остали подржали са одобравањем и климањем главама. Једино је потпредседница компаније Јелена Крстовић дискретно и стидљиво покушала да напомене да „то можда и неће бити губитак, јер би новац требало да буде рефундиран после извесног времена“. Мишковић је на то само промрмљао: „Биће, биће губитак“ – наводи извор Блица.

Колегијум је завршен одлуком да се запосленима у наредном периоду одбија 58 одсто од плате и да повећају продуктивност тако што ће радити 70 одсто дуже од досадашње 80-часовне радне недеље.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *