zorana mihajlovic

Михајловић: Повећаћемо број рата дужницима за струју, висину рате нећемо повећавати

zorana mihajlovic

Уставни суд наградио оне који нису платили камату на камату у односу на оне који јесу

БЕОГРАД – Министарка енергетике Зорана Михајловић проћаскала је са грађанима Србије о проблемима плаћања рата за дугове за струју и камата на камату на рачуне и уверила их да ће Електропривреда Србије олакшати отплату дугова тако што ће их избрисати чим буду отплаћени. 

Она је том приликом обећала да ће Електропривреда Србије дужницима изаћи у сусрет и тако што ће им повећати број рата, а висину саме рате неће повећавати.

– На сваке три рате које грађани још дугују при отплати за струју, додаћемо им и четврту. Међутим, грађани не морају да брину, јер висину рате нећемо повећавати – рекла је министарка.

Она се дотакла и проблема камата на камату које ЕПС зарачунава дужницима, а које је Уставни суд прогласио неуставним.

– ЕПС још није скинуо камате на камату дужницима из простог разлога јер они који су већ плаћали камату на камату и исплатили је јер им није скинута, не би били у равноправном односу са онима који камату на камату још нису платили, а треба да им буде скинута. То би значило да би они који још нису платили камату на камату требало да буду награђени у односу на оне који су камату на камату већ платили. Ту се нарушава уставни принцип равноправности грађана и зато сматрамо да је одлука Уставног суда неуставна – рекла је Михајловићева.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *