Мигранти уплашени и бесни због опасности од короне: “Забраните више улазак тим гастарбајтерима!”

ОБРЕНОВАЦ/КРЊАЧА – Хиљаде илегалних миграната побунили су се у прихватним центрима широм Србије због страха од ширења корона вируса који шире српски гастарбајтери. Највећа побуна избила је у Обреновцу и у београдском насељу Крњача, где су мигранти поручили да је доста више тих гастарбајтера који улазе заражени у Србију и тиме угрожавају мигранте.

Илегални мигранти су испрепадани постојањем гастарбајтера у Србији (фото: borbazaistinu.rs видео скриншут)

Мохамад ибн Ахмад из Ирака, који је пре три дана дошао у Србију, каже да су сви уплашени овде од тог корона вируса који шире гастарбајтери.

– Мом другу Наифу, који је дошао заједно са мном, јуче је неки гастарбајтер поклонио свој стари новчаник. То знамо, јер је заборавио да из њега извади нека немачка документа, а и евре, што нисмо могли да му вратимо, јер га никако после нисмо могли наћи, а ни он нас. Међутим, од кад смо схватили да је у питању гастарбајтер, Наиф је у потпуном страху да је заражен короном, јер су сви ти гастарбајтери заражени. А и сви у центру смо уплашени да сад он може да пренесе заразу и нама осталима – каже Мохамад за НП портал.

С друге стране, Захид Камран из Пакистана, који је ту већ неколико недеља, жали се да откад је уведено ванредно стање све је теже упознати девојку, јер због полицијског часа никога нема ноћу на улицама.

– Кад год изађемо ноћу, нема живе душе. Једино око поноћи има понека девојка што шета пса, али таквима не смемо да приђемо од керова, а и близу су зграде, па могу да вичу. Све и да можемо да приђемо, никад се не зна да није у питању нека гастарбајтерка. Ризик од заразе је велики – пожалио се Захид у изјави за Нашу Патку.

Мигранти су због тога подигли побуну у прихватним центрима са захтевом да се српским гастарбајтерима дефинитивно забрани улаз у Србију.

– Какав је то начин улазити тек тако у своју земљу? И шта ми сад да радимо? Да стрепимо сваки дан? Морамо да упозоримо наше другаре који свакодневно пристижу у Србију, да се стрпе, да не ризикују, јер овде има гастарбајтера – љутито је казао ибн Ахмад.

Аутор: Розалија Ћук

Учланите се на фејсбук страницу Наша Патка кликом ОВДЕ, или пратите на Твитеру кликом ОВДЕ

Вучић одлучио: Заменићемо дијаспору

Не пропустите никако:

Србија гради зид на граници према Мађарској и Хрватској да се гастарбајтери не би вратили

Мигранти покушали да пређу Дунав дишући на трску као Стари Словени, па се подавили

Лопови забринути за егзистенцију, траже помоћ Владе: Провалници у проблему јер су људи стално кући

Министар рада наложио: Наредна недеља биће нерадна за све незапослене

Самоизоловао се изолир траком како би се заштитио од короне

Лончар: Мужеви се грле и љубе са женама, чак спавају у истим креветима, увешћемо строжије мере

Ако се неко закашље, падните непомични да вирус помисли да сте већ мртви

Бескућник кажњен јер није био кући у време полицијског часа

Др Несторовић: Ово је најсмешније од свих ванредних стања у историји

Поделите

Један коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *