Денис Прокић

Месецима долазио на време на посао јер је заборавио да врати часовник уназад

Денис Прокић

Колегама је било сумњиво када су почели да га затичу на радном месту у прописано време

БЕОГРАД – Денис Прокић, нижи референт у Министарству за рад и запошљавање, пре неколико месеци почео је да долази на посао на време. Мистерија зашто то чини, иако је увек каснио сат времена, разрешена је ових дана, након што је часовник померен унапред на летње време. 

Његове колеге кажу да им је свима било чудно Прокићево понашање када су јесенас почели да га затичу на радном месту у време које је предвиђено за долазак на посао.

– Били смо изненађени кад бисмо га видели да често дође пре свих нас. Био је тачан малтене у минут, а ми сами знамо да каснимо по 15-20 минута. Али раније је Прокино кашњење од сат времена било уобичајени ритуал, па нам је било прилично сумњиво зашто је изненада променио понашање – каже његова колегиница Милева Павловић. 

А колега Драшко Мићковић открива да су о Прокићу након промене у понашању почеле да круже разне приче.

– Сумњали смо да је Прока почео да води двоструки живот. Колале су гласине да се оженио па устаје раније да побегне из куће. Према једнима, опет, постао је суперхерој који помаже сиромашнима, према другима, пак, починио је неки страшан злочин, а у оба случаја долазио је на посао на време да не би скретао пажњу на себе. Али управо тиме је скренуо. Мислим пажњу. Мада се сумњало и да је скренуо. Причало се и да је почео да ради као касирка у продавници слаткиша, да би додатно зарадио, па је зато морао овде да долази раније. Јер и одлазио је раније с посла, али то сви радимо, па то није ништа чудно – казао је Мићковић.

Његов шеф Милутин Драгишић објашњава да се на крају испоставило да је Прокић заправо крајем новембра заборавио да врати часовник са 03.00 на 02.00 часа и да је све време био у заблуди да и даље касни на посао. 

– Када смо у канцеларији, уочи померања сата унапред на летње време, расправљали о томе и говорили о теорији непостојећег времена, јер се прескаче један сат у марту, и дуплих сати, јер се понавља један сат у новембру, Прокић се шљапио по челу и узвикнуо: “Па ја нисам вратио сат на зимско време!” Тиме је дилема отклоњена, а Прокић је након померања часовника унапред 30. марта, оставио свој сат како јесте, и поново почео да касни сат времена на посао – објашњава задовољни шеф, додавши да су након тога сви одахнули.

А сам Прокић није био превише расположен за причу, поручивши да га је већ довољно срамота што је готово пола године долазио на време на посао. 

– Осим тога, морам да надокнадим изгубљене сате и сате сна – кратко је казао он зевајући. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *