Мењају се правила кошарке: Играчи ће носити рукавице, а лопта ће бити коцкаста

МИЈЕС – Правила кошарке услед пандемије вируса короне биће промењена, па више нећемо гледати кошарку онакву какву смо је гледали до сада, одлучила је ФИБА.

Играчи неће више неће голоруки на паркет, већ ће носити рукавице (фото: pixabay.com)

Како је најављено, доста правила биће измењено, а оно што је сигурно јесте да ће кошаркаши и судије носити хируршке рукавице. Играчи ће морати да стекну осећај да шутирају са рукавицама, и то ће им можда покварити проценат шута.

Али, с друге стране сваки додир било којим делом тела са противничким играчем третираће се као фаул, а додирнути играч ће одмах одрадити брзи тест на корона вирус. Са три фаула ће се излазити напоље. Тиме ће одбране бити слабије, па ће бити више кошева кроз продор.

Такође, играчи ће морати да носе маске у бојама клуба. Играч који покуша да скине маску, биће кажњен техничком грешком. Ако му случајно маска спадне са ушију, мора изаћи из игре док му се не пружи лекарска помоћ за намештање маске – не сме је намештати сам. Маске ће им отежати дисање, али ће их заштитити од вируса, у случају да противнички играч покуша да им прочачка нос. Такође, спречиће их да гризу супарничке играче, плезе се судији или љубе лопту.

Лопта неће бити коцкаста, јер би се онда звала коцка и не би се могла тапкати, то смо ставили само да бисте кликнули на овај наслов. Она ће задржати карактеристични лоптасти облик (осим можда у Играма без граница), али ће и она претрпети одређене козметичке третмане. Након сваког напада, лопта ће се прскати асепсолом или брисати шпиритусом. Исти третман примењиваће се и на обручима након сваког закуцавања.

Ако неко падне на паркет, паркет ће се брисати оном течношћу што су Кинези користили за прање улица.

Арбитар кад дува у пиштаљку не сме да дува у правцу играча, већ на страну где нема никога. А како ће да дува кроз маску коју такође мора да носи, још није технички решено.

Аутор: Вук Жабац

Марија Шарапова објавила да је окончала тениску каријеру пре четири године

Не пропустите ни ово:

Ником није јасно зашто новинари пишу да Лука Јовић игра за Реал, кад не игра
“ЕХ, ДА СМО СРБИ…”: Монтенегрини озлојеђени што не могу да навијају за Новака иако је носио зелени дрес
Играчи Цедевите нису приметили да нема публике на трибинама због короне
ОВАКО ЈЕ ПОЧЕО ТЕРЗА „МАГИЈА“: „Нове лампе за старе, нове лампе за старе!“
Надал се нада да ће освојити још неки гренд слем, а не само Ролан Гарос
КОКЕЗА: Тражићемо да УЕФА казни Украјинце због убацивања петарде у гол Србије
ФК Напредак мења назив у ФК Напредњак

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *