Мали: Не, не, нисте добро схватили… Грађани Србије ће сви заједно добити укупно 100 евра

БЕОГРАД – Помоћ од 100 евра намењена грађанима Србије погрешно је схваћена, рекао је данас на конференцији за новинаре министар финансија Синиша Мали.

Свако ће добити најмање по 0,15 пара, али можда и неки милионити део више ако се гастарбајтери не буду јагмили за државну помоћ (фото: Јутјуб скриншут)

– Не знам како је схваћено да ће сваки пунолетни грађанин Србије добити по 100 евра. Рекао сам да ће пунолетни грађани Србије добити 100 евра, а новинари су то погрешно пренели. Да, појасним, сви заједно пунолетни грађани добиће укупно 100 евра, што по данашњем курсу износи 11.758 динара и 60 пара – појаснио је бивши доктор Мали.

Он је навео да ће то захватање из буџета у висини од 100 евра у динарској противредности бити подељено на равне части, па ће свако добити равноправан део.

– Према последњим проценама, пре свега овога било је 5,54 милиона пунолетних грађана, па би, према данашњем курсу, свакоме од њих припала 0,21 пара државне помоћи. Међутим, у овом ванредном стању имамо прилив неодговорних гастарбајтера, њих преко 400.000, па је сада број пунолетних у Србији већ око 6 милиона. Ако они остану и након ванредног стања, свако пунолетан ће добити по 0,19 пара. Лепо би било када би се они вратили чим ово прође, међутим процене су да ће након ванредног стања нагрнути још око два милиона гастарбајтера, само да би примили помоћ коју дајемо. У том случају свако ће добити нешто мање од 0,15 пара, што је и даље, признаћете, лепа сума, али ипак пропорционално мања. Зато позивамо гастарбајтере да никако не долазе пред изборе, како би грађани који овде стално живе добили више новца, јер њима је помоћ потребнија – казао је Мали.

Он је рекао да ће ове цифре варирати у зависности од курса евра и броја пунолетних грађана на дан исплате, међутим, нагласио је да ће, било како било, држава свакоме исплатити једнак део.

– Тако је према Уставу, сви морају бити једнаки, па сви и добијају једнако. Ми поштујемо Устав Србије, то треба да се зна – поручио је Мали.

Аутор: Давид Штрбац

Учланите се на фејсбук страницу Наша Патка кликом ОВДЕ, или пратите на Твитеру кликом ОВДЕ

Буџет Србије све празнији јер због папрених казни нико не прави саобраћајне прекршаје

Никако не пропустите:

Због мера штедње политичар вратио 10 посто прихода од мита
Европска банка штампа нових билион евра да би ојачала динар
Вучић одлучио: Заменићемо дијаспору
Министар рада наложио: Наредна недеља биће нерадна за све незапослене
Самоизоловао се изолир траком како би се заштитио од короне
Весић: Возачима ће бити омогућено да изађу између 17:00 и 21:00 само да препаркирају кола у другу зону
Вучић: Жао ми отпуштених радника, али ко им крив што закључују незаконите уговоре са послодавцима
Појачана музика на фонтани на Славији да се не би чули зли језици

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *